Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Tripel (met extract)  (gelezen 1899 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Aart

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 683
  • Land: nl
Tripel (met extract)
« Gepost op: 18-02-2013 18:03 u »
Een oude vriend van me proefde mijn bier en was meteen zeer ge´nteresseerd in het bierbrouwen. Dus nu gaan we volgende week bij hem thuis een biertje brouwen met extract. Hij heeft een pan, startset, 2 kilo extract, Perle hop en korrelgist gekocht dus we kunnen aan de slag  :brouwen:

Zelf heb ik nog nooit met extract gebrouwen (1 keer blik, daarna met mout) dus ik ben benieuwd of jullie tips hebben mbt het recept. De werkwijze staat goed beschreven in Adrie's boek.

Ik dacht aan een tripel:


(klembord functie werkt even niet op mac...)

Kan dit of werkt extract met suiker niet?

Als gist dacht ik eraan om de Trappist High Gravity eens te proberen.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Tripel (met extract)
« Reactie #1 Gepost op: 18-02-2013 21:10 u »
Waarom zou extract niet werken met suiker? ???

Ik zou juist eerder scheutiger zijn met suiker bij het gebruik van moutextractpoeder, aangezien de vergistingsgraad daarvan vaak lager is.

Offline Aart

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 683
  • Land: nl
Re: Tripel (met extract)
« Reactie #2 Gepost op: 18-02-2013 21:23 u »
Waarom zou extract niet werken met suiker? ???

Ik zou juist eerder scheutiger zijn met suiker bij het gebruik van moutextractpoeder, aangezien de vergistingsgraad daarvan vaak lager is.
Ja, dat vroeg ik me gewoon af  :)

Beter de suiker naar 15% schroeven? Kunnen we misschien een litertje extra brouwen met die 2 kilo extract  :proost:

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Tripel (met extract)
« Reactie #3 Gepost op: 18-02-2013 21:30 u »
Lijkt me goed te doen!

Tags: