Discussies tbv Wiki-Hobbybrouwen.nl > Discussies tbv Wiki-Hobbybrouwen.nl

Wiki blikbrouwen, wat wordt er nou aangeraden?

(1/2) > >>

bjorri:
Een paar maanden na mijn start lees ik nog eens de wiki door. Het volgende is niet helemaal consequent lijkt mij.


--- Citaat ---Voor het brouwen met blikken komen een tweetal starterspakketten in aanmerking: het “Brewferm startpakket compleet” en het “Brewferm „deluxe” startpakket compleet”.
....
Aangeraden wordt het meest eenvoudige starterspakket te kopen
--- Einde van citaat ---

Verder alle lof voor de duidelijke uitleg natuurlijk. Mijn persoonlijke ervaring is dat het niet zoveel uitmaakt welk pakket je neemt al dan niet met aanvullingen, uiteindelijk ga je toch nog veel meer aanschaffen of verzamelen.

Erick:
Hoezo niet?
Er komen er 2 in aanmerking en daarvan wordt er 1 aangeraden... :weetniet:

bjorri:
Startset BASIC hebben ze ook.

Jacques:

--- Citaat van: bjorri op 18-02-2013  18:59 u ---Startset BASIC hebben ze ook.

--- Einde van citaat ---

Daar heb je niet zo veel aan. Er zit zelfs geen hydrometer in. Je hebt nu eenmaal een bepaalde hoeveelheid spullen nodig.

bjorri:
Point made!

Mijn voorstel is om dan in de wiki de minimale en de gewenste aanwezige spullen te noemen zonder die indeling in startpakketten. Als je weet wat nodig is kan je zelf wel de keuze maken of je een startpakket in welke vorm dan ook koopt of gewoon losse spullen. De huidige omschrijving in combinatie met het huidige aanbod maakt het verwarrend. Waarschijnlijk wijzigen die pakketten ook zo nu en dan

Haal dit topic ook maar weg want ik heb niet zo'n behoefte om te profileren op deze manier'. Een eventueel volgend voorstel gaat wel per PM :-)

Nogmaals, alle waardering.

BTW (naschrift): Mijn eerste aanschaf buiten het startpakket was de STC1000, een koelkast en refractometer, dat geklooi met buisjes en drijvers...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie