Hoi Herman,
Helemaal mee eens, Caspar zei al : Je hoeft maar een half procentje chocolade-mout toe te voegen, en je hebt een Belgische Ale.
Al de bieren die jij opnoemt staan in de officiele klassen.
Behalve de Blonde en de lichte Blonde ( Hooghe Pils

). Dit zijn de ondergeschoven kindjes.
Terwijl menig brouwer in Nederland deze brouwt.
Wie is er niet mee begonnen: Een blik lagerbier ( Met Brewferm-bovengist).
Het is misschien wel het meest gebrouwen hobby-bier van Nederland.
Dus deze moet ^$^$#^%&^$$#%#&^$% !!! gewoon opgenomen worden in de officiele klasse A naast de Pilsener.
Nu staat dit bier in de vrije klasse met allemaal specials als concurenten. Terwijl de Pilsener deze concurenten niet kent.
En de klassen dienen zich aan te passen aan de moderne trends.
En het biertje verdient een naam die jan en alleman begrijpt ( commercieel oogpunt ).
Mijn buurman weet niet wat een licht Blond is, maar Hogepils zal hem wel aanspreken.
Zo, als mijn punt nu niet duidelijk is, dan weet ik het niet meer.

( Ben niet boos hoor Herman

)
Groetjes,
Hoppie