Tijd tussen brouwen en bottelen

Gestart door NewLine, 12-08-2012 10:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hoeveel tijd is er typisch tussen brouwen en bottelen?

<2 weken
13 (10.7%)
2 a 3 weken
52 (43%)
3 a 4 weken
40 (33.1%)
4 a 5 weken
10 (8.3%)
5 a 7 weken
4 (3.3%)
7 a 9 weken
0 (0%)
9 a 12 weken
1 (0.8%)
12 a 15 weken
1 (0.8%)
> 15 weken
0 (0%)

Totaal aantal stemmen: 121

Hoppenbrouwers

Citaat van: heijligers op 30-11-2012 &nbsp;22:25 uMijn koudhop duurt ongeveer twee weken en begint pas na de hoofdvergisting. Ik weet niet hoe anderen dat doen, maar dan scheelt het toch zeker een week.
Maar het komt niet in plaats van de navergisting. Dus in die zin maar een paar dagen langer dan normaal.
Een bovengister zit gemiddeld twee tot drie weken op het vat waar een ondergister er minimaal 4 nodig heeft.

Dus het hangt helemaal af van wat je brouwt, hoe lang de periode tussen brouwen en bottelen is.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.