Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Poll

Hoeveel tijd is er typisch tussen brouwen en bottelen?

<2 weken
8 (7.7%)
2 a 3 weken
43 (41.3%)
3 a 4 weken
38 (36.5%)
4 a 5 weken
9 (8.7%)
5 a 7 weken
4 (3.8%)
7 a 9 weken
0 (0%)
9 a 12 weken
1 (1%)
12 a 15 weken
1 (1%)
> 15 weken
0 (0%)

Totaal aantal stemmen: 102

Auteur Topic: Tijd tussen brouwen en bottelen  (gelezen 19839 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hoppenbrouwers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.666
  • Land: nl
  • Übung macht den Meister
    • Peels Bierbrouwersgilde
Re: Tijd tussen brouwen en bottelen
« Reactie #25 Gepost op: 30-11-2012 23:26 u »
Mijn koudhop duurt ongeveer twee weken en begint pas na de hoofdvergisting. Ik weet niet hoe anderen dat doen, maar dan scheelt het toch zeker een week.
Maar het komt niet in plaats van de navergisting. Dus in die zin maar een paar dagen langer dan normaal.
Een bovengister zit gemiddeld twee tot drie weken op het vat waar een ondergister er minimaal 4 nodig heeft.

Dus het hangt helemaal af van wat je brouwt, hoe lang de periode tussen brouwen en bottelen is.

Tags: