Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: 5 liter keg vullen onder druk vanuit ssbrewtech gistvat?  (gelezen 196 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline wh_birra

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 72
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
5 liter keg vullen onder druk vanuit ssbrewtech gistvat?
« Gepost op: 07-05-2021 09:50 u »
Na een tijdje wikken en wegen heb ik nu enkele MangroveJack mini-kegs staan (5 en 10). Die wil ik nu vullen. Ik heb het bier in een SS-brewtech brewbucket. Ik zie verschillende filmpjes over transfer onder druk vanuit de ssBrewtech naar de keg. Maar vraag me af kun je ook zonder druk het bier in de (gesloten) keg krijgen via de ball lock? Dus slang aan de bucket en andere einde aan de keg en dan laten instromen? Of gewoon met slang via de opening vullen? Hoe weet je trouwens hoeveel er in de keg zit met de transfer onder druk methode? Op weegschaal zetten?
Is het trouwens de moeite waard de SS Brwebucket aan te passen voor transfer onder druk? Snap dat er dan minder zuurstof in je bier komt. Maar is het de kosten waard? Zie vooral het gemak als voordeel :)

Wat is jullie aanpak / advies.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Guppie

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 281
  • Land: nl
  • Motus necesse est
Re: 5 liter keg vullen onder druk vanuit ssbrewtech gistvat?
« Reactie #1 Gepost op: 07-05-2021 12:13 u »
Ik vul mijn keg vanuit de brewbucket "old school" gewoon deksel open en vullen.
Daarna sluiten, flinke stoot CO2 er op ontluchten en weer een flinke stoot, evt een paar keer herhalen.
Daarna zet ik er ruim 3 bar op, paar keer rollen en weer 3 bar er op, de volgende dagen wat bij blazen tot 3  en zet de keg dan weg in de kelder, uit ervaring weet ik dat het bier al makkelijk ruim een jaar goed blijft.

Tags: