Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Warm gisting  (gelezen 1976 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline brewgibbon

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Warm gisting
« Gepost op: 03-01-2013 13:52 u »
Ik heb mij gist toegevoegd op een te hoge temperatuur, maar ik kan er destijds niet veel meer aan doen. Ik heb geprobeerd het gistingsvat zo snel mogelijk te koelen en iets langer van zuurstof te voorzien en het is gelukkig gaan gisten. Maar kunnen er nog verdere gevolgen zijn en zo ja wat zou ik daar aan kunnen doen.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline heijligers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.830
  • Land: nl
  • Brouwerij HeijligGerst - HolyBarley Brewery
    • Peels Bierbrouwersgilde
Re: Warm gistin
« Reactie #1 Gepost op: 03-01-2013 13:55 u »
Te warm vergisten geeft (vaak) ongewenste bijsmaakjes. Het zal altijd wel gaan gisten (ideale temp voor de gist om te groeien is circa 37 graden, maar dan wordt je bier meestal niet te drinken).
Op welke temperatuur heb je het vat nu staan, welke gist gebruik je en welk bier maak je?

Offline brewgibbon

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Warm gisting
« Reactie #2 Gepost op: 03-01-2013 14:06 u »
Het vat staat op het moment in de woonkamer waar het ongeveer 20 graden blijft. De gistsoort weet ik niet, alleen dat het bovengisting is en het bier dat ik maak is Oranje bock. (ik had een starterspakket gekocht van Brouwmarkt.nl)

Offline heijligers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.830
  • Land: nl
  • Brouwerij HeijligGerst - HolyBarley Brewery
    • Peels Bierbrouwersgilde
Re: Warm gisting
« Reactie #3 Gepost op: 03-01-2013 14:20 u »
Is dat een Brewferm blik? Zoja, dan zal er wel de Brewferm top in zitten.

Dan kun je het vat beter iets koeler zetten, voor een betere smaak.
Op welke temperatuur heb je overigens de gist toegevoegd?

Tags: