Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Han Hidalgo, Biertapas  (gelezen 7394 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.176
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Han Hidalgo, Biertapas
« Gepost op: 27-12-2012 23:49 u »


Biertapas, fingerfood met en bij bier, geschreven door Han Hildalgo


1e druk
Jaar uitgifte: 2011
Naam uitgever en plaats vestiging uitgever: Uitgeverij Terra Lannoo BV, Arnhem
ISBN nr.: 978-90-8989-365-9

Aantal paginaís: 128

Kostprijs: Ä 14,99

Onderwerp boek (bierbrouwen, bierproeven, beschrijving bieren, brouwapparatuur, grondstoffen, enz.): Koken met bier en combinaties bier en gerechten.


Beschrijving/bespreking boek:
Het boek is geschreven door de bekende webmaster van Biercuisine. Al jaren kookt Han Hildalgo met bier. Diverse keren heb ik mogen genieten van zijn kookkunsten. Meestal ging het dan om kleine gerechtjes. In dit boekje beschrijft Han een aantal van deze gerechtjes. De gerechtjes zijn zeer professioneel gefotografeerd door Joris Luyten waardoor het water in je mond loopt.
De voorkant van het boekje valt op. Het bestaat uit een dikke kartonnen kaft met een uitgestanst Duvelglas. Door het venster zie je foto met gespietste garnalen.

Voor de gerechten zijn 4 tot 7 ingrediŽnten nodig die over het algemeen goed verkrijgbaar zijn. Je hoeft dus niet allerlei delicatessenzaken af te lopen.
Naast een beschrijving van de recepten is er ook een hoofdstuk over biertypen en eentje over de combinatie van gerechten met bier. Daarnaast worden er tips gegeven over koken met bier.

Het aantal gerechten dat in het boekje beschreven zijn heb ik niet geteld, maar als rechtgeaarde bourgondiŽr kan ik in ieder geval een tijdje vooruit.


Wat vind je goed aan dit boek?
De eenvoud van de recepten en de mooie foto's die uitnodigen om de gerechten ook daadwerkelijk te maken.

Wat vind je minder goed aan dit boek?
De introductie van de term "Amber" voor het biertype Belgische pale ale ook Speciale Belge genoemd.

Voor wie is het boek bedoeld (beginners, gevorderden, experts)?
Voor alle smulpapen die ook bierliefhebber zijn.

Eindcijfer boek (een rapportcijfer van 1 tot en met 10): 9

Voor meer boeken klik op onderstaande link.

Boeken algemeen

 

Offline davadox

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.214
  • Land: nl
  • Holland's Next Top Brewer
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #1 Gepost op: 29-12-2012 23:12 u »
Enkele weken geleden wat andere bierboeken aangeschaft en met de kerstmis gekookt met bier wat echt leuk en lekker is.
Deze ook eens gaan bestellen.
Misschien leuk om een sectie te openen waar je gerechten met bier kunt plaatsen Jacques want het is echt hot.

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.312
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #2 Gepost op: 29-12-2012 23:19 u »
Eigenlijk ben ik altijd een beetje huiverig voor het bitter in het bier om er mee te koken. Ok, er gaat wat door het pannuhkoekuh beslag en er gaat ook altijd een beugeltje in de Cobb (Bar-B-Q). Misschien toch maar een lezen hoe een Chef het doet,

s7.

Offline davadox

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.214
  • Land: nl
  • Holland's Next Top Brewer
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #3 Gepost op: 30-12-2012 00:48 u »
Valt wel mee hoor met de bitterheid.
Een Cobb is wel tof trouwens.

Offline heijligers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.830
  • Land: nl
  • Brouwerij HeijligGerst - HolyBarley Brewery
    • Peels Bierbrouwersgilde
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #4 Gepost op: 30-12-2012 00:59 u »
Een Cobb is wel tof trouwens.
Zeker, wij hebben onze cobb met kerst nog aangehad  :D Lekker

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #5 Gepost op: 30-12-2012 12:06 u »
Of je gebruikt bieren die nauwelijks bitter zijn, Rodenbach Grand Cru in stoofvlees bijvoorbeeld. :)

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.176
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #6 Gepost op: 30-12-2012 21:59 u »
Of je gebruikt bieren die nauwelijks bitter zijn, Rodenbach Grand Cru in stoofvlees bijvoorbeeld. :)

Er zijn wel meer bieren die weinig bitter bevatten.

Afgelopen kerst heb ik een lamsstoverij gemaakt met een zelfgebrouwen moutig en bitter bier. De bitterheid stoorde helemaal niet. Komt denk ik ook door de moutigheid die een mooie tegenwicht geeft. Bier gaat heel goed in de keuken.

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #7 Gepost op: 30-12-2012 22:11 u »
Er zijn wel meer bieren die weinig bitter bevatten.

Uiteraard, daarom was het maar een voorbeeld. :)

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.176
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #8 Gepost op: 30-12-2012 23:45 u »
Uiteraard, daarom was het maar een voorbeeld. :)

Klopt. Zelf vind ik witbier ook fijn om te gebruiken bij visgerechten. Ook een biertype met weinig bitterheid.

Han noemt in zijn boekje meer biertypen, ook meer bittere, waarmee gekookt kan worden. Het gaat om de combinatie. Donkere karamelachtige bieren passen goed met wild, gevogelte (eend en dergelijke), patť, spek en bacon.
Voor meer suggesties verwijs ik naar het boekje...

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #9 Gepost op: 30-12-2012 23:50 u »
Ik zou me kunnen voorstellen dat een flink hoppige IPA best een aardige salade dressing kan zijn. :)

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.176
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #10 Gepost op: 30-12-2012 23:57 u »
Ik zou me kunnen voorstellen dat een flink hoppige IPA best een aardige salade dressing kan zijn. :)

Heel goed! Wordt ook gesuggereerd. Het is echt een leuk boekje.

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #11 Gepost op: 31-12-2012 00:00 u »
Hahaha, grappig! :)

Offline davadox

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.214
  • Land: nl
  • Holland's Next Top Brewer
Re: Han Hidalgo, Biertapas
« Reactie #12 Gepost op: 31-12-2012 10:35 u »
Ik zou me kunnen voorstellen dat een flink hoppige IPA best een aardige salade dressing kan zijn. :)
Ik heb een boekje met een biervinagrette, als ik over een poosje weer wat meer tijd heb zal ik wel eens wat gerechten gaan posten.

Tags: