Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ESB  (gelezen 9415 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.827
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: ESB
« Reactie #25 Gepost op: 19-02-2005 19:13 u »
Hoi Theo,

Ik had helemaal niet door dat ik nog geen proefervaringen heb vermeld. Ik ben in elk geval heel tevreden met het resultaat, ik heb dan ook nog maar een paar flesjes over. Ik zal er eentje koud zetten en hier nog even een proefverslag neer zetten.

De reacties van anderen, waaronder Johannes en Henk oet Paiz waren overigens ook zeer positief, al moest Henk even door de bitterheid heen  :laugh:

Dit recept is wel een blijvertje.

Herman


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.827
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: ESB
« Reactie #26 Gepost op: 19-02-2005 21:07 u »
Bij deze de proefinfo.

Kleur: mooi kopertje, zie foto.
Schuim: Mooi kraagje, langzaam inzakkend tot een klein ringetje op het bier.
Geur: hoppig, vnl engels. De Cascade komt niet heel herkenbaar door.
Smaak: bitter, licht moutig, licht plakkerig.
Nasmaak: bitter, licht plakkerig, maar toch ook droog (tegenstrijdig?).
Body: mooi in balans.
Koolzuur: te veel voor de stijl, vergelijkbaar met een normale Belgische ale.



De gist geeft denk ik een klein beetje fruitigheid, al is dat moeilijk te proeven door de hop. Eigenlijk best een cleane gist dus.

Een soepel drinkend biertje. Hoewel de beschrijving misschien aan een APA doet denken is het toch behoorlijk anders door de hop. Een apa is wat assertiever, frisser door de citrissmaakjes van Cascade.

Herman

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.201
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: ESB
« Reactie #27 Gepost op: 23-02-2005 22:50 u »
Herman,

Is dit geen goed recept om in het Rebie gedeelte van dit forum te plaatsen?

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.827
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: ESB
« Reactie #28 Gepost op: 23-02-2005 23:42 u »
Je hebt gelijk Jacques, dit is een van de weinige (2) recepten van een ESB, ik zal het binnenkort (samen met nog een paar andere) plaatsen in Rebie.

Persoonlijk vind ik dit overigens jammer en onrechtvaardig (ja) dat dit type bier zo onbekend is in Nederland, ik zou zeggen: probeer dit (of Derek Walsh' versie) eens, je weet niet wat je proeft.  :elifant:

Herman

Tags: bitterheid