Wordt tijd dat ik me ook maar eens voorstel. Nee ik begin niet meteen met een taalgrap, gewoon met dt

Ruim een maand geleden begonnen met brouwen. Ondertussen ben ik drie brouwsels verder, dus hoog tijd om me maar eens voor te stellen. Ik brouw thuis in Delft. Ik gebruik in een elektrische weck-ketel van ruim 25 l (geleend van Kruimeltje, waarvoor veel dank!) en koel met een platenkoeler in combinatie met een zelfgemaakt hevelfilter. Het filter werkt fantastisch. mijn eerste en tweede brouwsels zijn mooi helder. En bij het filteren van een double IPA is ie niet verstopt.
mijn brouwsels tot nu toe:
De eerste is een Amerikaanse Brown Ale naar een recept van Sam Calagione uit het boek Homebrew Beers. Die zit nu twee weken in fles. Hij is ok, maar er mankeert ook wel wat aan. Maar voor een eerste brouwsel mag (moet?) dat ook wel

Ik vermoed dat er bij het koelen wat veel lucht bij is gekomen (slangen zaten niet helemaal lekker vast en zogen belletjes aan), want hij smaakt ietsjes papier-achtig. Verder is'ie wat te bitter uitgevallen. Iets te nonchalant geweest met een vervangende hop voor Cluster uitzoeken en onvoldoende gelet op het alfazuurgehalte en cohumulone waarde, vermoed ik.
Het tweede brouwsel is een soort ESB, alleen dan met medium vloeibaar moutextract gemaakt ipv een lichte. Ruikt en smaakt goed en zit sinds een paar dagen in de fles. Hop: Fuggles, East Kent Goldings en Styrian Goldings.
De derde is van twee dagen geleden: een kleine proefbatch double IPA. Grotendeels met poeder moutextract en een deel uit pilsmout en caramout. Magnum en Columbus als bitterhop, Columbus en Willamette en straks Columbus, Chinook en Amarillo voor het dryhoppen.
Langzamerhand ga ik van moutextract naar volledig brouwen met zelf geschroot mout. Daarvoor gebruik ik de welbekende schijvenmolen. Voorlopig met behulp van een maischzak, kijken hoe dat bevalt.