Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Even voorstellen  (gelezen 2196 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline foz

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 614
  • Land: nl
  • John Barleycorn must die!
Even voorstellen
« Gepost op: 01-12-2012 13:53 u »
Hoi Allemaal,

Het zal iets langer dan een maand geleden zijn geweest dat ik het in mijn bol kreeg om bierbrouwen uit te proberen. Ondertussen heb ik mijn eerste gebotteld, dat was een Brewferm pils. Ik heb een muntons stout in tweede gisting en nog een blikje winterol voor daarna. Enfin, ik denk dat ik een beetje verslaafd begin te raken :)

Ik zie ondertussen ook wel de voordelen van zoveel mogelijk zelf doen. Ik ben alleen voorlopig beperkt tot een 9 liter soeppan naast mijn startersset met aanvullingen. Ik wil daarom na mijn laatste blik gaan experimenteren met mouten zoveel als de soeppan aankan aangevuld met lichte moutextractpoeder. En dan volgend jaar eens gaan kijken voor een goede pan en wortkoeler.

Overigens ben ik ook begonnen met experimenteren met perry en cider van sap. Heb mijn eerste perry probeersel gebotteld en cider staat uit te rusten na 5 dagen vergisting.

Tags: