Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Stoken vanuit spiritus  (gelezen 16240 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Pizzabakker

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 278
  • Land: nl
  • Wie brouwt heeft vrienden.
Re: Stoken vanuit spiritus
« Reactie #25 Gepost op: 26-11-2012 17:42 u »
Nog een waarschuwing bij het destilleren in een emmer. Je creŽert een omgeving die langdurig warm en vochtig is.
Je loopt dus kans op een legionella besmetting.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline hstuurman

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 24
  • Land: nl
Re: Stoken vanuit spiritus
« Reactie #26 Gepost op: 23-01-2013 10:18 u »
Ik ben meer met het stoken bezig dan met het brouwen (ook al moet je soms brouwen om te kunnen stoken ;)) en wil daarom hierop reageren.
Voordat je als nieuweling met stoken begint, lees, lees en lees. Een goede start is http://thuisdestilleren.messageboard.nl/forum/index.php, er is zelfs een aparte topic geweest over het destilleren van alcohol uit de apotheek.
Spiritus is niet geschikt om af te stoken, begin er niet aan! Ook plastics en hogere percentages alcohol zijn uit den boze, veel plasticsoorten bevatten weekmakers, en die lossen makkelijk op in hete alcohol(damp), en komen in je drank/lichaam terecht, erg ongezond!
Een ander punt hier besproken, de legaliteit, ja het stoken is illegaal, sterker het in bezit hebben van een ketel is illegaal.
Toch hebben we stokers nog steeds hoop dat we ooit eens gelijk behandeld gaan worden als jullie brouwers, we worden gewoon gediscrimineerd :'( Tot die tijd houden we ons stil en klein, en worden we beetje bij beetje gedoogd. Bedenk dat in de jaren 60 bier brouwen en wijn maken net zo illegaal was, pas sinds 1992 is dat legaal.

Tags: