Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Brouwen met moutextracten - wanneer slaan de eiwitten neer?  (gelezen 1413 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hop Meester

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 23
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Als starter ben ik overgeschakeld van BierKit's (blikken) naar moutextract pakketten. 2 staan er nu te vergisten: BerwFerm Furioso en Gregorius.

Op het einde van het koken zouden de eiwitten moeten neerslaan in wolken en naar de bodem zakken. :weetniet:

Hoe weet je of dit succesvol verloopt? Ik heb dat niet goed zien gebeuren.

Na afkoelen en overhevelen in het gistingsvat heb ik wel een bodempje laten liggen. Dit zag er wat meer doorschijnend uit. Zijn dit de eiwit wolken?

Wat zijn de gevolgen van teveel eiwitten?

Alvast bedankt!

Mijn bierbrouw dagboek:
www.bierbrouwland.nl

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Brouwen met moutextracten - wanneer slaan de eiwitten neer?
« Reactie #1 Gepost op: 07-11-2012 19:42 u »
Dat zijn waarschijnlijk inderdaad de eiwitten geweest. Moutextractpoeder geeft minder eiwitneerslag dan zelfmaischwort. Een deel bindt aan je pan en de hop, als er wat mee het gistvat in gaat is dat niet zo erg. :)

Tags: extractbrouwen