"Aanzetten" met eikenbast?

Gestart door KC, 03-11-2012 19:12 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KC

Ik was wat aan het googelen naar Germanen en bier en kwam dit werkstuk tegen:

http://www.scholieren.com/werkstuk/849

Het regeltje van de eikenbast sprak me aan. Iemand enig idee hoe dit het bier zou kunnen conserveren en of het veilig is om te gebruiken?
Niet dat ik plannen heb om het te gaan gebruiken.

KC


RobinB

Hahaha, allemaal duidelijk gekopieerd van elkaar... werkstukken van tegenwoordig. :neenee:
Ook een grappige spelfout: werksuk ;D

Eikenbast ken ik niks van, ik weet wel dat de voorloper van aspirine uit wilgenbast kwam.
In het algemeen zal het tannines bevatten, mogelijk dat die bescherming geven?

Ik zou sowieso adviseren wat degelijkere bronnen te raadplegen!

KC

Ja ik zou ook niet direct naar het bos gaan om materiaal te "scoren" :-)

De Germanen waren wel de eersten, die de tussenstap van het broodbakken oversloegen en ontdekten dat uit ontkiemde en gedroogde graankorrels (meestal gerst) ook bier gebrouwen kon worden.

uit
http://home.scarlet.be/pedroalco/Grondbeginselen/Geschiedenis/geschiedenis.html

is ook wel een leuk weetje.

Hier wederom die eikenbast.

RobinB

Wat ook veel gebruikt werd is het kauwen op graan en dit in een vat spugen.
De enzymen in speeksel en de ingebouwde starter van mondmicroorganismen, zorgt voor de omzetting in suikers en daaropvolgende vergisting.
Sommige stammen doen dit nog steeds!

Het is wel de simpelste manier, je hoeft immers niet eens te mouten noch broodbakken. :)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.