Bier uit aardappel

Gestart door Aardappel, 12-03-2007 09:12 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Drents Hopbier

Citaat van: Noot op 28-10-2012  17:13 uDan moet je volgend jaar naar het ONK komen.
Wij, borrel en noot, hebben net bier gemaakt met 3 kilo mout en 1 kg aardappelen.
Die gaan we zeker insturen en nemen ook wat mee voor de nieuwsgierige onder ons.

Zijn die aardappelen bij het maischen toegevoegd? En werd de maisch jodium-negatief?

Hopbier

RobinB

Citaat van: Noot op 28-10-2012  17:13 uHet bier is fris en iets zurig.

Waarom is het zurig?
Een infectie misschien?

Kan me zo niks van de aardappel voor de geest wat een verklaring zou geven voor het zurige.

Addopaddo


seed7



Voor een beetje kleur,

s7.

Addopaddo

Leuk! Als die paarse kleur blijft na het brouwen en gisten. Dat ga ik een keer proberen.

Noot

Citaat van: Drents Hopbier op 28-10-2012  20:35 uZijn die aardappelen bij het maischen toegevoegd? En werd de maisch jodium-negatief?

Hopbier

ik had de aardappelen de avond ervoor geraspt en 1 uur gekookt. Vervolgens de aardappelen met kookvocht aangevuld en vervolgens het maischen gestart op 45 C. Aan het begin sloeg de jodium direct paars uit. Na het maischen geen jodium reactie meer.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.