Pot Barley

Gestart door Erwin, 27-10-2012 20:30 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Erwin

Ik hoop dat ik op dit bericht geen commentaar krijg van een zekere "Goom" over mijn basiskennis...
Anyway

Het leuke van thuis-brouwen is dat je (ik ieder geval) anders boodschappen doet. Bij ieder schap denk je niet alleen of je het deze week nodig hebt, maar ook: kan ik het gebruiken voor het brouwen. Helemaal leuk in Canadeze supermarkten, want dat is altijd nog een ontdekkingstocht.
Ik kwam vandaag een zak "Pot Barley" tegen. Een pond voor $0.99. Zonder twijfel in het wagentje gedaan, zodat ik thuis kon uitzoeken wat het is.
Dit vond ik: http://www.healthysupplies.co.uk/infinity-foods-organic-pot-barley-500g.html



Blijkbaar dus ontkafde gerst.
Het recept achterop is voor een soort pap, je kookt en suddert de graan met water en klaar.
Maar nu dus de vraag, is het bruikbaar voor het bierbrouwen?
Stel ik maal deze gerst en voeg het toe tijdens het maischen, heeft dat effect?
homebrewtalk heeft er geen antwoord op, alleen deze topic http://www.homebrewtalk.com/f12/pot-barley-instead-flaked-91997/
Ik zou het dus eerst apart moeten koken? "to gelatinize the starches"


Erwin

Hmm het voorbeeld op die site geeft aan dat "pot barley" wel kaf heeft, en "pearl barley" niet.
Het zal een landenverschil zijn, mijn zakje gerst is ontkaft, de korrels lijken op rijst.

Oscar

Citaat van: Erwin op 27-10-2012  20:30 uMaar nu dus de vraag, is het bruikbaar voor het bierbrouwen?

Yep, je kunt een deel mee maischen aangezien het wel een zetmeelleverancier is. % storting tot zo'n 30-40% denk ik. :)

McMelloW

Voor $0.99 kan je altijd een zak proberen.
Ik weet dat mensen dit soort graan en muësli met suiker en gist laten vergisten, om dit later te kunnen destilleren. Maar of er echt drinkbaar bier van gemaakt kan worden?
Anyhow: "The proof of the pudding is to eat it."

RobinB

Uiteraard kan je hiermee brouwen. :)

Het lijkt mij een vorm van ongemoute gerst, vergelijkbaar met ongemoute tarwe qua toepassing.
Omdat het gerst is, zijn de verstijfsel temperaturen hetzelfde.
Dat is dus gewoon op gangbare maischtemperatuur, dus vantevoren verstijfselen lijkt me niet nodig. :)

Addopaddo

Pearl barley lijkt mij gort.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gort

En daarmee kun je brouwen. Het heeft geen kafjes meer en zal misschien het filteren bemoeilijken wanneer je veel gebruikt.

Addopaddo

Hmm, nu ik het plaatje zie op die health supplies site, ziet het er toch iets anders uit dan de gort die ik bedoelde.  ???

Erwin

Ja, parelgort, dat is het precies.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.