Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 2011 A3 Witbier  (gelezen 6339 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline R.Vermerris

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Land: nl
  • Rilland Bierland
OBBK 2011 A3 Witbier
« Gepost op: 22-10-2011 10:12 u »
OBBK 2011 A3
Naam brouwers:  Peter en Rene Vermerris
Lid van De Deltabrouwers, Goes

Algemene gegevens
Naam brouwers:  Peter en Rene Vermerris
Brouwdatum:  15 mei 2011
Botteldatum:  06 juni 2011

Biertype: Witbier
Aantal liter bier: 30
Begin SG: 1046
Eind SG: 1008
Vol % alc: 5.6
Kleur:  7 EBC
Bitterheid:  26 EBU

Mout
4000 gram  Pilsmout  3 EBC
3000 gram  Tarwemout 3 EBC
2000 gram  Tarwe vlokken 3 EBC

Totaal: 9000 gram stort

Kruiden/suikers
Koriander: 18 gram
Sinaasappelschil:  22 gram

Water
Brouwwater:  55 liter
Spoelwater:  niet
Totaal:  55 liter

Maischschema:
Temperatuur in °C:  55 / 63 / 74 / 78
Tijd in minuten :      10 / 30 / 20 / 5

Hop
Cascade, Bloemen  6.8%, 45 gram, 60 minuten meegekookt (geen FWH)

Kooktijd
Totale kooktijd wort: 60 min
Kookpaninhoud: 70 Liter

Gist
WB-06 korrelgist
Giststarter:  Geen (los op wort gestrooid)
Niet belucht
Vergisting uitgevoerd in 2x 15 liter
Suiker voor gisting op fles: 6 gram/liter

Vergistingstemperatuur en duur
Hoofdgisting:  10 dagen bij 20 gr C, daarna overgeheveld in schoon gistingsvat.
Nagisting:  13 dagen bij 20 °C

Bijzonderheden over dit bier:

Opmerking:  3e klassering A- klasse – 88 punten.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.212
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: OBBK 2011 A3 Witbier
« Reactie #1 Gepost op: 22-10-2011 14:15 u »
Rene,

Bedankt voor het plaatsen van dit recept op het forum.

Offline Markenrick

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 364
  • Land: nl
  • Bier brouwen is moelijker dan ik dacht...
Re: OBBK 2011 A3 Witbier
« Reactie #2 Gepost op: 08-10-2012 13:42 u »
Ik ben geïnteresseerd in dit recept, maar hoelang werden de koriander, en sinaasappelschil meegekookt?

Offline R.Vermerris

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Land: nl
  • Rilland Bierland
Re: OBBK 2011 A3 Witbier
« Reactie #3 Gepost op: 08-10-2012 19:29 u »
De koriander (gemalen) en de sinaasappelschil zijn 10 minuten voor het einde van het koken toegevoegd. Mocht je nog meer info nodig hebben laat het dan weten.

Succes!

Offline Markenrick

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 364
  • Land: nl
  • Bier brouwen is moelijker dan ik dacht...
Re: OBBK 2011 A3 Witbier
« Reactie #4 Gepost op: 08-10-2012 20:00 u »
De tarwevlokken er gewoon bij gedaan, c.q.  meegemaischt zeg maar? Zonder verdere voorbehandeling?

Bedankt zover; het lijkt me een heerlijk biertje...

Offline R.Vermerris

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 15
  • Land: nl
  • Rilland Bierland
Re: OBBK 2011 A3 Witbier
« Reactie #5 Gepost op: 08-10-2012 21:16 u »
Yep, tarwevlokken samen met de mout gestort op 55 graden. Voorbehandeling van vlokken is niet benodigd.

Was inderdaad een lekker biertje, helaas al op  :'(

Offline Markenrick

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 364
  • Land: nl
  • Bier brouwen is moelijker dan ik dacht...
Re: OBBK 2011 A3 Witbier
« Reactie #6 Gepost op: 08-10-2012 21:23 u »
Goede reden om 'm weer eens te maken toch? :brouwen: :brouwen: :brouwen:

Bedankt voor je info! Ik ga hem waarschijnlijk van het weekend proberen te imiteren! ;D

Gr:

Mark

Tags: