Houdbaarheid wort?

Gestart door Markenrick, 09-10-2012 12:13 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Markenrick

Hoelang kun je je wort bewaren, zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt?
Stel de ene avond ga je maischen, en een dag of drie later koken.

Is er iemand die daar ervaring mee heeft?

Gerb

Dat is een erg slecht plan. Het is lastig te zeggen wat er precies gaat gebeuren, maar verwacht iets tussen een lichte zurigheid tot een vuile vaatdoeksmaak. Wort is erg rijk aan voedingsstoffen en er hoeft maar 1 stofdeeltje met een bacterie/gist/schimmel in te vallen. Bij 3 dagen van optimale voeding en milieu gaat het geheid fout.

Albertus

Invriezen en later koken is wel mogelijk. Of het praktisch mogelijk is hangt natuurlijk van de hoeveelheid wort en de grootte van je vriezer af.

Bert

George81

Direct invriezen en later koken kan prima voor gistopkweek, maar of dat lekker bier wordt weet ik niet.

Markenrick

OK. Dus alleen voor kleine hoeveelheden zeg maar. Zo'n grote vriezer heb ik nu ook weer niet. ^-^

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.