Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Houdbaarheid wort?  (gelezen 1470 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Markenrick

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 364
  • Land: nl
  • Bier brouwen is moelijker dan ik dacht...
Houdbaarheid wort?
« Gepost op: 09-10-2012 12:13 u »
Hoelang kun je je wort bewaren, zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt?
Stel de ene avond ga je maischen, en een dag of drie later koken.

Is er iemand die daar ervaring mee heeft?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Gerb

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.932
  • Land: nl
  • Elk bier een experiment
    • http://huisbrouwerij-het-ferment.blogspot.nl/
Re: Houdbaarheid wort???
« Reactie #1 Gepost op: 09-10-2012 13:15 u »
Dat is een erg slecht plan. Het is lastig te zeggen wat er precies gaat gebeuren, maar verwacht iets tussen een lichte zurigheid tot een vuile vaatdoeksmaak. Wort is erg rijk aan voedingsstoffen en er hoeft maar 1 stofdeeltje met een bacterie/gist/schimmel in te vallen. Bij 3 dagen van optimale voeding en milieu gaat het geheid fout.

Offline Albertus

  • De Roode Toren
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.619
  • Land: nl
  • Bibo Ergo Sum
    • Brouwerij Onder de Boompjes
Re: Houdbaarheid wort???
« Reactie #2 Gepost op: 09-10-2012 13:20 u »
Invriezen en later koken is wel mogelijk. Of het praktisch mogelijk is hangt natuurlijk van de hoeveelheid wort en de grootte van je vriezer af.

Bert

Offline George81

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 791
  • Land: nl
Re: Houdbaarheid wort???
« Reactie #3 Gepost op: 09-10-2012 13:21 u »
Direct invriezen en later koken kan prima voor gistopkweek, maar of dat lekker bier wordt weet ik niet.

Offline Markenrick

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 364
  • Land: nl
  • Bier brouwen is moelijker dan ik dacht...
Re: Houdbaarheid wort???
« Reactie #4 Gepost op: 09-10-2012 13:45 u »
OK. Dus alleen voor kleine hoeveelheden zeg maar. Zo'n grote vriezer heb ik nu ook weer niet. ^-^

Tags: