Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 2012 D3 - Dubbel - Ivo Kuijpers  (gelezen 6070 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Ivo Kuijpers

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
OBBK 2012 D3 - Dubbel - Ivo Kuijpers
« Gepost op: 30-09-2012 12:06 u »
Recept  Dubbel, 3e prijs categorie D, OBBK2012
Ivo Kuijpers
Recept voor 20 liter Dubbel
Mout:
Soort            hoeveelheid (gr)   kleur (EBC)
Pilsmout                      4071         3
Munchenermout                   2244         15
Caramunch type 3      300         140
Chocolademout (ontbitterd)   73         800
Kandijsuiker (bruin)      582         10

maischschema:
Maischwater 20 liter, spoelwater 11,6 liter
Temp      38/45/52/67/72
Tijd      10/15/20/45/10

Hopsoort:
Cascade 40 gram, kooktijd 90 minuten

Gistsoort:
Safbrew S-33

Vergisting:
Begin SG 1077, eind SG 1020.    Alc 7,9 vol%

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Orangeloo

  • Bier & wijngilde Ambrasserie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.474
  • Land: nl
  • De Geuze is het LIVE concert van de bieren.
    • Hobby Brouwerij Orangeloo
Re: Recept Dubbel, 3e prijs categorie D, OBBK2012
« Reactie #1 Gepost op: 30-09-2012 12:22 u »
Een dikke proficiat Ivo... :duimop:

Daar hang ik graag de vlag voor uit...

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 32.724
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: OBBK 2012 D3 - Dubbel - Ivo Kuijpers
« Reactie #2 Gepost op: 30-09-2012 17:15 u »
Ivo,

Dank voor het plaatsen van het recept.

Tags: