Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 2012 C3 - IPA UK - William Kloek  (gelezen 3374 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.927
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
OBBK 2012 C3 - IPA UK - William Kloek
« Gepost op: 16-09-2012 15:22 u »
Met onderstaand recept heb ik de 3e prijs in de klasse C met deze Engelse IPA gewonnen met 89 punten. Het recept was ge´nspireerd op een recept uit de serie Can You Brew It waar men probeerde de Meantime IPA te klonen.

Hier en hier kun je meer info over dit bier vinden.

Commentaar van de keurmeester: mooie bloemige geur, smaak goed, voldoende def. (???)
visueel: 14 van 15 punten
geur:24 van 25 punten
smaak: 22 van 25 punten
basissmaak: 9 van 10 punten
body: 4 van 5 punten
mondgevoel: 4 van 5 punten
nasmaak: 13 van 15 punten

Zelf moet ik wat wennen aan de nasmaak van dit bier wat ik iets te bitter vind. Zal wel horen in een IPA.

MeanTime IPA

Recipe Specifics
----------------
Batch Size (L):          16.00    Wort Size (L):    16.00
Total Grain (Kg):         4.65
Anticipated OG:          1.071    Plato:            17.38
Anticipated EBC:          18.1
Anticipated IBU:          37.0
Brewhouse Efficiency:       77 %
Wort Boil Time:             75    Minutes

Alc by Weight:  6.21      by Volume:  7.94 
ADF:            82.5      RDF         68.7

Grain/Extract/Sugar

   %     Amount     Name                          Origin        Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
 81.1     3.77 kg.  Palemout 7                                   1.037      7
  8.7     0.41 kg.  Munichmout 15                 Weyerm.        1.037     15
  4.3     0.20 kg.  Crystal 120                   America        1.035    120
  5.8     0.27 kg.  Kristalsuiker                                1.047      0


Hops

   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
 20.00 g.     Fuggle                            Whole    4.75  12.1  First WH
 20.00 g.     Styrian Goldings                  Whole    5.25  13.4  First WH
 20.00 g.     Fuggle                            Whole    4.75   6.4  15 min.
 20.00 g.     Styrian Goldings                  Whole    5.25   5.1  10 min.
 15.00 g.     Fuggle                            Whole    4.75   0.0  0 min.
 14.40 g.     Styrian Goldings                  Whole    5.25   0.0  0 min.


Yeast
-----
Wyeast 1318 London Ale III (400 ml dikke slurrie)


Mash Schedule
-------------
Dough In Temp:               73  Time:   0
Saccharification Rest Temp:  67  Time:  60
Mash-out Rest Temp:          75  Time:  10
Sparge Temp:                  0  Time:   0

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.415
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: OBBK 2012 C3 - IPA UK - William Kloek
« Reactie #1 Gepost op: 16-09-2012 16:59 u »
Dank je voor het snelle plaatsen van het recept.

Offline Pepijn

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 8
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: OBBK 2012 C3 - IPA UK - William Kloek
« Reactie #2 Gepost op: 21-09-2012 11:37 u »
Hallo William,

Bedankt voor de info! Ik wou dit recept graag brouwen. Ben echter niet goed bekend met deze manier van notatie. Betekent de 0 minuten hop kooktijd voor die 14.4 en 15 gram op het einde dry hopping, of koken deze gewoon maar heel kort mee?

Bedankt voor je snelle antwoord! Brouwdag is immers vandaag :-) .

Grtz,
Pepijn

Offline heijligers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.824
  • Land: nl
  • Brouwerij HeijligGerst - HolyBarley Brewery
    • Peels Bierbrouwersgilde
Re: OBBK 2012 C3 - IPA UK - William Kloek
« Reactie #3 Gepost op: 21-09-2012 11:54 u »
Hallo William,

Bedankt voor de info! Ik wou dit recept graag brouwen. Ben echter niet goed bekend met deze manier van notatie. Betekent de 0 minuten hop kooktijd voor die 14.4 en 15 gram op het einde dry hopping, of koken deze gewoon maar heel kort mee?

Bedankt voor je snelle antwoord! Brouwdag is immers vandaag :-) .

Grtz,
Pepijn
Nul minuten koken is hop toevoegen aan het eind van het koken met de vlam uit.
Deze gaat dan een tijdje "trekken".

Tags: