Even voorstellen: Feniks

Gestart door Feniks, 14-09-2012 21:26 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Feniks

Beste Allemaal,

Mijn naam is Peter 39 jaar oud en kom uit Den Bosch. :biersmile:
Vandaag mijn Brewferm bierpakket binnengekregen en wil eerst met
moutextract beginnen om er een beetje in te komen en kijken wat
er allemaal bij komt kijken...
Met behulp van het forum zal het wel goed komen.  :)

Groeten en wellicht tot ziens op het forum.  :degroeten:

heijligers

Welkom en vergeet de blikbrouwcursus in de wiki niet  :brouwen:

Hai

Welkom veel plezier met het brouwen.

citrasimcoe

Succes met je eerste brouwsels!

JanV

 Feniks, veel brouw- en drinkplezier gewenst. :beersmiley:

30cl

Welkom en veel plezier met brouwen!!

groet

jodehoop

Welkom Peter op dit forum.
Krijg je eenmaal de smaak te pakken (van het brouwen en het drinken :nut:) dan zal je snel overstappen op het brouwen met mout.
Op dit forum zal je alle informatie terug vinden die daarvoor nodig is.
Veel succes met je eerste brouwsel!
Groeten,
Johan.

fwouters

Welkom Peter en veel plezier met het opstarten en (zeeeer waarschijnlijk) uitbouwen van je hobby!

Feniks

Beste Allemaal,

Bedankt voor de leuke reacties.  :)
Zojuist mijn eerste brouwsel gemaakt met moutextract.
Het is de Oranje Bock geworden en staat nu te gisten.  :brouwen:
Over een aantal weken weet ik of het goed is gegaan.

Mvg Peter  8)

George81

Welkom en succes!

Het Maasland Thuisbrouwers Genootschap is niet al te ver van jou af... *hint*  ::)

Jacques

Citaat van: George81 op 20-09-2012  15:49 uHet Maasland Thuisbrouwers Genootschap is niet al te ver van jou af... *hint*  ::)

Ook De Roerstok in Tilburg is niet al te ver van je vandaan.  ;)
Morgenavond is het clubavond. Geheel vrijblijvend kun je er een kijkje nemen.

Feniks

Citaat van: Feniks op 22-09-2012  13:05 uCitaat van: George81 op 20-09-2012  15:49 u

Het Maasland Thuisbrouwers Genootschap is niet al te ver van jou af... *hint* 





Ook De Roerstok in Tilburg is niet al te ver van je vandaan. 
Morgenavond is het clubavond. Geheel vrijblijvend kun je er een kijkje nemen.




Bedankt voor de uitnodigingen!! Vanavond gaat helaas niet maar wil de volgende
keer graag komen, laat maar weten wanneer er weer iets is.

Gr. Peter

William

De volgende clubavond van het Maaslandthuisbrouwersgenootschap is op dinsdag 2 oktober met het thema bieren proeven :biersmile:
Zie de website voor e-mail adressen die je kunt gebruiken om aan te geven dat je een keer wilt komen sfeer proeven. We hebben meer leden uit Den Bosch.

Jacques

Citaat van: Feniks op 22-09-2012  13:07 uBedankt voor de uitnodigingen! Vanavond gaat helaas niet maar wil de volgende
keer graag komen, laat maar weten wanneer er weer iets is.

Gr. Peter

De volgende clubavond is 12 oktober. Je zou van beide walletjes kunnen eten...

Feniks

Citaat van: Jacques op 22-09-2012  22:51 uDe volgende clubavond is 12 oktober. Je zou van beide walletjes kunnen eten...


Iinderdaad, maar ik werk in Tilburg en ben regelmatig in Tilburg, het is dus makkelijker voor mij
en minder ver om naar Tilburg te gaan.  :weetniet:   ;)

Even een vraagje, na 3 dagen is het waterslot stil gevallen en borrelt niet meer, het SG gemeten
en is nu 1020, en moet naar 1010 als ideale botteldichtheid.
Is het nu een kwestie van wachten ondanks dat hij niet meer borrelt?
Alvast bedankt!

Gr. Peter  :brouwen:

Jacques

Citaat van: Feniks op 23-09-2012  13:03 uEven een vraagje, na 3 dagen is het waterslot stil gevallen en borrelt niet meer, het SG gemeten
en is nu 1020, en moet naar 1010 als ideale botteldichtheid.
Is het nu een kwestie van wachten ondanks dat hij niet meer borrelt?

Van welk SG kwam je vandaan? Ongeveer 75% van het begin SG minus 1000 vergist. Bijvoorbeeld 1080 vergist tot ongeveer 1020.

Zie ook de cursus blikbrouwen op de wiki site.

Feniks

Citaat van: Jacques op 23-09-2012  14:01 uVan welk SG kwam je vandaan? Ongeveer 75% van het begin SG minus 1000 vergist. Bijvoorbeeld 1080 vergist tot ongeveer 1020.

Zie ook de cursus blikbrouwen op de wiki site.

Die ben ik dus vergeten te meten... maar volgens de site van Brouwland moet de begindichtheid van Oranje Bock 1054 zijn.

Jacques

Citaat van: Feniks op 23-09-2012  14:26 uDie ben ik dus vergeten te meten... maar volgens de site van Brouwland moet de begindichtheid van Oranje Bock 1054 zijn.

Afhankelijk van de gebruikte gist, de hoeveelheid gist en de vergistingstemperatuur zul je uitkomen ergens tussen de 1016 en 1010. Als je de gist gebruikt hebt die bij het blik zit zul je waarschijnlijk niet onder de 1016 komen.

Feniks

Citaat van: Jacques op 23-09-2012  15:01 uAfhankelijk van de gebruikte gist, de hoeveelheid gist en de vergistingstemperatuur zul je uitkomen ergens tussen de 1016 en 1010. Als je de gist gebruikt hebt die bij het blik zit zul je waarschijnlijk niet onder de 1016 komen.

Ik heb de gist van het blik gebruikt bij een temperatuur van 19 graden, is 1020 dan nog niet zo slecht?
Of moet ik die 7 tot 10 dagen alsnog aanhouden, gist het nog verder na ondanks dat het niet meer borrelt?

Gr. Peter

Jacques

Ja, laat het bier nog een tijd staan. Het kan geen kwaad om het op een warmere plek te zetten om te zorgen dat het bier helemaal uitgist. Als er nog te veel vergistbare restsuikers in je bier zit wanneer je bottelt loop je kans op exploderende flessen. Dat is iets wat je zeker niet wilt hebben.

Feniks

Ik laat het bier staan, ik ging net kijken en hij is weer begonnen met borrelen!? :nut:

Gr. Peter

Feniks

Vandaag mijn eerste brouwsel ongeveer 12 l op de fles gedaan!  :)
Het SG was precies 1010, en 8 g/l suiker toegevoegd.
Nu nog 6 - 8 weken wachten...  :(
En dan!  :proost:

citrasimcoe

Citaat van: Feniks op 05-10-2012  13:51 uVandaag mijn eerste brouwsel ongeveer 12 l op de fles gedaan!  :)
Het SG was precies 1010, en 8 g/l suiker toegevoegd.
Nu nog 6 - 8 weken wachten...  :(
En dan!  :proost:
Gefeliciteerd met je 1e brouwsel!

En je kan best na 1 of 2 weken alvast 'stiekem' proeven hoor :)

McMelloW

Citaat van: Aart op 05-10-2012  19:44 uGefeliciteerd met je 1e brouwsel!

En je kan best na 1 of 2 weken alvast 'stiekem' proeven hoor :)
Als je dat elke 2 weken doet, dan kan je de smaakontwikkeling mooi volgen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.