Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Welk type / merk weckketel?

Gestart door EvdBroek, 10-09-2012 15:17 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

EvdBroek

Ik ben op zoek naar een elektrische weckketel en heb er op Marktplaats een aantal gezien die te koop zijn aangeboden. Ik weet echter dat er versies zijn, waarbij de verwarmingsspiraal zich in de ketel bevindt in plaats van er onder. Dit kan er natuurlijk voor zorgen dat het een en ander gaan aanbranden aan het verwarmingselement. Weet iemand van jullie welke versies c.q. merken van elektrische weckketels bruikbaar voor het maischen? Ik heb ketels gezien van Kochstar, Weck en Westfalia.ciesvandekwis

ik denk dat je eerder naar het vermogen moet kijken. Standaard zijn die ketels 29 liter. Daar heb je al snel tegen de 2000 Watt voor nodig om alles in een redelijke tijd op temperatuur te brengen.
Ook even de weerstand met een multimeter op kortsluiting checken. Ik had er eentje van Weck gekocht die na een uurtje kortsluiting gaf.
Nu heb ik er het elektrisch gedeelte afgehaald en maisch ik met de metalen pot gewoon op het vuur.

arluijen

Tja. De mijne is van "Brewferm" en hier ben ik erg tevreden over. Hiervoor had ik er een van Kochstar maar die was niet uit één stuk & van emaillen : op de bodem zat een soort bubbel die het element was. Nadeel hierbij was dat deze van een ander materiaal was en dit is een keer beschadigd geraakt... geen succes dus.

De thermostaat moet je niet naar kijken, die gaf zoveel afwijking daar zat je regelmatig 10 graden er naast (boven & onder).

arluijen

O ja,

De Brewferm ketel kwam van http://brouwparadijs.nl, maar die hebben volgens mij niets meer. Is RVS en 2000 Watt en ging voor € 175.

Esterenbrouw

Ik brouw/maisch met een ketel van Brewferm RVS Pro met programmeerbare thermostaat. Bevalt prima.

Peterrr

Hier ook een Brewferm 2 kW. Rvs

Het is even wennen met de thermostaat, maar als je hem een beetje doorhebt kun je perfect " rollend " koken.
En maischen gaat goed met een temperatuurmeter van Ikea ...en een knijper.
Ook is hij eenvoudig schoon te maken.

Ben er na 4 brouwsels nog steeds zeer tevreden over.

Succes met zoeken!

Grt peterr

EvdBroek


Pimmels

Ik heb in Duitsland een Weck ketel gekocht: 29 liter 2000 Watt met thermostaat, om in de toekomst mee te gaan maischen, ik gebruik hem nu echter ook om (extract) te brouwen.
Ik moet zeggen naar volle tevredenheid, hij kookt prima ook rollend, zeker nadat ik hem heb voorzien van een isolatiedeken.
Kosten in Duitslands: € 75.-

Let wel bij aanschaf op dat de thermostaat een "entsaft" stand heeft, zo niet dan heeft de ketel een vermogen van 1800 Watt en kookt niet door maar slaat af bij 100 graden!

seed7

Kochstar heeft een uitgebreide range ketels. Hun eigen shop is niet de goedkoopste, even zoeken dus. Hier een gemodificeerde versie.

s7.

Peterrr

De Brewferm is ook een Kochstar... eigenlijk de Warmmaster Edelstar maar dan met een 2000 Watt.
Und der entsaft stand.  ;)


Staat er ook op.

Grt peterr

( zo'n mooi korfje zou ik ook wel willen zeg! :groots:)

EvdBroek

De weck ketels die ik op Marktplaats zie staan zijn allemaal van email en de vermogens staan er helaas niet bij. Misschien dat ik toch maar eens moet gaan kijken naar een nieuwe in RVS. In ieder geval dank voor alle tips!

ed

Als je er een tweede handse koop, let er dan op dat de binnenkant niet beschadigd is. Voor te wecken is dit niet erg, maar om te brouwen is die dan niet geschikt.

Ed

Superbeun

De brouwketels van Brewferm zijn volgens mij gewoon ketels van Kochstar en Rommelbacher
De Kochstar heeft echter bij Brewferm een 2000 W element.
Ik heb de ketels in Duitsland gekocht omdat deze daar een stuk goedkoper zijn dan hier, de Kochstar gebruik ik om te maischen (1800 Watt is dan prima).
De Rommelsbacher gebruik ik om te koken (2000 W).

Link (Duitse vergelijkingssite): http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategory.html?q=Einkochautomat

RobinB

Pas alleen op voor de kunststof variant met inderdaad een spiraal ín de ketel. Die is niet goed.

Superbeun

Citaat van: RobinB op 10-09-2012  22:18 uPas alleen op voor de kunststof variant met inderdaad een spiraal ín de ketel. Die is niet goed.
Ik gebruik de kunststof ketel (wat 34) als spoelwaterketel, daarvoor is hij prima geschikt.
Ik zou hem inderdaad niet als maisch- of kookketel gebruiken.

EvdBroek

Ik heb gisteren een elektrische weckketel (met Entsafterstufe) gekocht via Marktplaats voor 25 euro. Zat alleen nogal wat kalkaanslag op de bodem, maar een nachtje met azijn erin doet wonderen, vanochtend was het allemaal weg.

Met mijn Ikea thermometer zie ik wel dat de schakelknop een paar graden afwijkt, maar ja daar heb ik de thermometer dan ook voor. Binnenkort kan ik dan echt gaan brouwen :-)

Peterrr

Citaat van: EvdBroek op 16-09-2012  09:12 uIk heb gisteren een elektrische weckketel (met Entsafterstufe) gekocht via Marktplaats voor 25 euro. Zat alleen nogal wat kalkaanslag op de bodem, maar een nachtje met azijn erin doet wonderen, vanochtend was het allemaal weg.

Met mijn Ikea thermometer zie ik wel dat de schakelknop een paar graden afwijkt, maar ja daar heb ik de thermometer dan ook voor. Binnenkort kan ik dan echt gaan brouwen :-)

Mooie vangst! Koopje.Grt peterr

Vergelijkbare Topics (7)

34010

Gestart door Mark79


Reacties: 3
Gelezen: 1507

43005

Reacties: 27
Gelezen: 2391

19819

Reacties: 8
Gelezen: 4534

19195

Reacties: 19
Gelezen: 7143

33272

Reacties: 6
Gelezen: 1654

16171

Reacties: 290
Gelezen: 111503


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.