Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Suikerbiet siroop  (gelezen 3355 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Erwin

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 457
  • Land: ca
    • CDyWeb
Suikerbiet siroop
« Gepost op: 06-09-2012 19:43 u »
Vanmorgen een potje suikerbiet siroop gekocht voor een paar dollar in de supermarkt:
http://www.eurogrocerystore.com/goldsaft-grafshafter-sugar-beet-syrup.html

Volgens mij is dat toch hetzelfde spul als dit veel duurdere siroop
http://www.homebrew-supplies.ca/viartshop/product_details.php?category_id=272&item_id=2717

Niet waar?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.082
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Suikerbiet siroop
« Reactie #1 Gepost op: 06-09-2012 22:47 u »
Ja. Chemisch gezien zit daar geen verschil in de suikers. Maar qua verontreinigen is het een ander verhaal. En het zijn vooral de verontreinigen die smaakactief kunnen zijn. Je zou beide suikers langs elkaar moeten proeven.

Offline Erwin

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 457
  • Land: ca
    • CDyWeb
Re: Suikerbiet siroop
« Reactie #2 Gepost op: 07-09-2012 03:50 u »
Meteen maar gedaan.
De goedkope biersuiker is meer viscoos en ruikt/smaakt erg naar een mix tussen Hollandse pannekoekenstroop en appelstroop.
De kandijsuiker siroop ruikt niet en smaakt naar sterk geconcentreerd suikerwater met karamel.



De kandijsuiker had ik sowieso al gestemd voor een toekomstige brouwsel. Ik denk dat ik de biersuikerstroop dan maar op de pannekoek doe, hoewel ik toch liever Maple Syrup gebruik voor dat doel.

Tussen haakjes laatst een maple syrup bier gedronken, dat is dan weer niet zo lekker (vind ik).

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.082
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Suikerbiet siroop
« Reactie #3 Gepost op: 07-09-2012 08:57 u »
Meteen maar gedaan.
De goedkope biersuiker is meer viscoos en ruikt/smaakt erg naar een mix tussen Hollandse pannekoekenstroop en appelstroop.
De kandijsuiker siroop ruikt niet en smaakt naar sterk geconcentreerd suikerwater met karamel.

Dit komt overeen met hetgeen ik gedacht had. Namelijk dat de suikerbiersiroop meer bijsmaakjes heeft. Dat kan bij sommige bieren interessant zijn. Maar het smaakje kan ook teveel van het goede zijn.

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.107
  • Land: nl
Re: Suikerbiet siroop
« Reactie #4 Gepost op: 07-09-2012 11:55 u »
Dit komt overeen met hetgeen ik gedacht had. Namelijk dat de suikerbiersiroop meer bijsmaakjes heeft. Dat kan bij sommige bieren interessant zijn. Maar het smaakje kan ook teveel van het goede zijn.

Alle genoemde stropen zijn gemaakt van suikerbieten. Bij de ene stroop zal wat meer verontreiniging verwijderd zijn dan bij de andere.

Hopbier

Tags: suikers