Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Druivenlambiek  (gelezen 975 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline t-quest

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 47
  • Land: be
    • De lambik blenders
Druivenlambiek
« Gepost op: 17-09-2012 10:16 u »
Ik ben aan mijn 2e fruitlambiek begonnen, een druivenlabiek.
De lambiek heb ik niet zelf gebrouwen, het is Lindemans van ongeveer 2 jaar oud.
Hierop heb ik geplette druiven gestoken, en dan in de mandfles.
De mandfles is bijna volledig vol, met waterslot erop. (Dit om azijnzuur te beperken.)
Ik heb de mandfles direct in een koele kelder geplaatst (13-15 ongeveer).

Mijn vraag is of ik deze mandfles nu eigenlijk eerst wat warmer moest plaatsen (17-20 of zo), voor de hergisting beter op gang te trekken of zullen de suikers in de druiven de hergisting vanzelf wel op gang brengen, ook wanneer de mandfles koel staat?
Het is de bedoeling de druiven er 6 maand op te laten zitten om daarna te steken met jonge lambiek en zo een druivengeuze te bekomen.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Online Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.295
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: druivenlambik
« Reactie #1 Gepost op: 17-09-2012 12:17 u »
De lambiek heb ik niet zelf gebrouwen, het is Lindemans van ongeveer 2 jaar oud.

Dat is dan wel weer jammer...  :-\

Offline t-quest

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 47
  • Land: be
    • De lambik blenders
Re: druivenlambik
« Reactie #2 Gepost op: 17-09-2012 12:25 u »
Klopt, maar binnenkort begin ik met een brouwcursus... om dan uiteindelijk ooit eens een lambiek te kunnen brouwen.
Dus op dit moment doen we het nog met lambiek van een andere brouwer.
Geuze steken, fruitlambiek maken doe ik liever eerst met lambiek waar ik iets makkelijker aan kan geraken dan zelf lambiek brouwen en 2 jaar te moeten wachten.

Tags: