Moutextract in blikbieren

Gestart door wilwi, 05-09-2012 17:30 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

wilwi

Hallo,
Heb hier al één en ander gelezen over het toevoegen van (poeder) moutextracten aan blikbieren, maar het fijne weet ik er nog niet van, vandaar enkel vragen.
- Als je een deel suiker door moutextract vervangt blijft het voorgestelde alcoholgehalte even hoog, of zakt het.
- Kan je de moutextract als extra toevoegen en de voorziene hoeveelheid suiker behouden?
- Hoe voeg je best toe, gewoon in de gistemmer strooien en roeren of eerst oplossen in warm of koud water.
Alvast bedankt

RobinB

Het alcoholpercentage zal iets lager zijn wanneer je de suiker uitwisselt voor extractpoeder omdat de vergistingsgraad van extractpoeder lager is.

Je kán uiteraard het extractpoeder toevoegen naast het suiker, maar dan wordt het begin SG (veel) hoger dan gepland. Vaak is dit dus niet verstandig.
Je kan ook een deel suiker vervangen door extractpoeder.

Ik zou aanraden het poeder op te lossen in kokend water, voor de zekerheid.

wilwi

Bedankt, en om bij te leren, waarom mag het begin SG niet hoger zijn, te weinig gist dan?

RobinB

Te hoge osmotische stress voor de gist, te hoog (verwacht) alcoholpercentage, niet overeenkomend met het originele bier, enz om maar een paar redenen te noemen.

Is het echter je doel om een zwaarder, ander bier te brouwen, dan is er uiteraard niks mis mee.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.