Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Vergistingsdip  (gelezen 8639 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline hansm

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.585
  • Land: nl
Re: Vergistingsdip
« Reactie #25 Gepost op: 05-08-2012 17:19 u »
Maar het verklaren van het verschijnsel voegt niet zo veel toe.

Als het iets met die sucrose te maken heeft, kan het wel degelijk van practische waarde zijn. Bijvoorbeeld om te verklaren waarom je suiker beter ná de hoofdgisting toe kan voegen.

Maar helaas heb ik er te weinig verstand van om het fenomeen te verklaren. Ik ben helemaal afhankelijk van de heren die ervoor gestudeerd hebben ;)



Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.168
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Vergistingsdip
« Reactie #26 Gepost op: 05-08-2012 17:28 u »
Als het iets met die sucrose te maken heeft, kan het wel degelijk van practische waarde zijn. Bijvoorbeeld om te verklaren waarom je suiker beter ná de hoofdgisting toe kan voegen.

Hier zou het wel toegevoegde waarde kunnen hebben al moet je het dan koppelen aan beter vergist(end) bier (minder slepende vergisting) met een betere smaak.

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Vergistingsdip
« Reactie #27 Gepost op: 05-08-2012 23:19 u »
Nu hebben we in de link van Herman wel te maken met bakkersgist. De vraag is of dit ook opgaat voor de brouwgist. Het werk waar Geert naar verwijst zouden wel eens wijngisten kunnen zijn dus misschien is het toch wel een algemeen iets voor Saccharomyces.

Bakkersgist is Saccharomyces cerevisiae, biergist (bovengist) is Saccharomyces cerevisiae en wijngist is ook vaak Saccharomyces cerevisiae, hoewel bayanus ook redelijk gebruikt wordt.
:)

Tags: