Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Ervaring blikken Brouwmarkt  (gelezen 5797 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline wilwi

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 41
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Ervaring blikken Brouwmarkt
« Gepost op: 03-08-2012 10:08 u »
Hallo,
Ik ben met 2de brouwsel met Brewferm blikken bezig (abdij en diabolo), en er wacht nog een blik tarwebier.
Ik zie het niet zitten om zelf met mout, hop, enz... aan de slag te gaan en wil me verder op die blikken richten.
Zie dan Brouwmarkt nog andere merken en soorten heeft.
Heeft er iemand ervaring mee en kan deze aanraden?
Ik lust bijna elk soort biertje, liefst niet te zoet en geen gewone pils.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline McMelloW

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 729
  • Land: nl
  • Huysbrouwerij 'Op Zuylen'
Re: ervaring blikken Brouwmarkt
« Reactie #1 Gepost op: 03-08-2012 16:02 u »
Blik bockbier van Black Rock gekocht. Ben wel gaan experimenteren.
Ruwe rietsuiker gebruikt. 4 geplette peultjes kardemom in een liter water een paar uur zachtjes laten koken. Daarna gezeefd en bij het bier gegooid.  Het staat nu nog na te gisten.

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Ervaring blikken Brouwmarkt
« Reactie #2 Gepost op: 03-08-2012 23:41 u »
Das (mijns inziens) wel jammer van die Bock. ;)
Een echte mooie ondergistende, volmout Bock is een hele prestatie.

Bij een ander (Belgisch) biertype zou het best eens kunnen, maar 4 peultjes is wel veel.

Offline wilwi

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 41
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Ervaring blikken Brouwmarkt
« Reactie #3 Gepost op: 04-08-2012 07:50 u »
Wat doet ruw rietsuiker wat gewoon wit suiker niet doet?
Kan je ook experimenteren met kandijsuiker in sommige bieren?

Offline McMelloW

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 729
  • Land: nl
  • Huysbrouwerij 'Op Zuylen'
Re: Ervaring blikken Brouwmarkt
« Reactie #4 Gepost op: 04-08-2012 10:19 u »
wat doet ruw rietsuiker wat gewoon wit suiker niet doet?
Kan je ook experimenteren met candijsuiker in sommige bieren?
Het kleurt het bier roodbruin, of het echt invloed heeft op de smaak weet ik nog niet. Ik las het ergens, weet niet meer waar. Gewoon proberen dus. Candijsuiker heb ik geen ervaring mee. Even zoeken op candijsuiker in het forum.

Offline Wybe

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 123
  • Land: nl
  • 't Zal mij wort wezen.
Re: Ervaring blikken Brouwmarkt
« Reactie #5 Gepost op: 04-08-2012 10:32 u »
Wilwi,
Toen ik kort geleden nog met blikken brouwde, had ik hele goede ervaringen met de blikken van Muntons.
Probeer het maar ennuhh... in de gebruiksaanwijzing van blikken staan heel vaak aanbevolen vergistingstemperaturen van 25 graden!  NIET DOEN!   20 graden is hoog zat.
Succes!

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.194
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Ervaring blikken Brouwmarkt
« Reactie #6 Gepost op: 04-08-2012 12:17 u »
Wat doet ruw rietsuiker wat gewoon wit suiker niet doet?
Kan je ook experimenteren met kandijsuiker in sommige bieren?

Rietsuiker kan een iets vollere smaak geven door 'verontreinigingen'

Witte kandijsuiker is chemisch gezien gewone kristalsuiker. Als je dat gebruikt ben je duurder uit terwijl de smaak hetzelfde is dan kristalsuiker.

Offline McMelloW

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 729
  • Land: nl
  • Huysbrouwerij 'Op Zuylen'
Re: Ervaring blikken Brouwmarkt
« Reactie #7 Gepost op: 04-08-2012 19:53 u »
Das (mijns inziens) wel jammer van die Bock. ;)
Een echte mooie ondergistende, volmout Bock is een hele prestatie.

Bij een ander (Belgisch) biertype zou het best eens kunnen, maar 4 peultjes is wel veel.
De bock is een blik van Black Rock.  :) Verder is het een bovengistend bier. Volgens de instructies vergisten tussen de 18-28 graden. Juist met blikken wat experimenteren, kost niet teveel tijd en moeite

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.194
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Ervaring blikken Brouwmarkt
« Reactie #8 Gepost op: 04-08-2012 20:58 u »
Juist met blikken wat experimenteren, kost niet teveel tijd en moeite.

Daarom gebruik ik tegenwoordig blikken voor het uitvoeren van (gist)experimenten.
Verder is er wat minder te experimenteren met een blik. Alles ligt in feite vast. Met een blik soep valt ook niet zo veel te experimenteren. Wel kun je ontdekken welk blik het beste past bij jouw smaak.

Offline heijligers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.829
  • Land: nl
  • Brouwerij HeijligGerst - HolyBarley Brewery
    • Peels Bierbrouwersgilde
Re: Ervaring blikken Brouwmarkt
« Reactie #9 Gepost op: 22-08-2012 21:03 u »
Als je van weizen houdt is de Edme weizen een topper op blikgebied. Die heb ik vroeger bij de Brouwmarkt gekocht.

Offline Gerlachus

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 325
  • Land: nl
  • www.gerlachusbier.nl
    • Gerlachus Bier
Re: Ervaring blikken Brouwmarkt
« Reactie #10 Gepost op: 23-08-2012 16:07 u »
Weizen met rietsuiker aanvullen, dat geeft een betere smaak dan kristalsuiker. Was het laatste bier dat ik met een blik maakte, is iedereen uitstekend bevallen.

Tags: