Recepten > Kloonbrouwsels

Brugse zot

<< < (19/19)

Wallie:

--- Citaat van: hobbybob op 05-02-2018  18:52 u --- Oxidatie

--- Einde van citaat ---

Tijdens het bottelen? Als dit tijdens het brouwen ontstaat heb je er dan ook last van tijdens het vergisten?
Denk het niet of wel? Dan is juist beluchten wel goed toch?

Leuk dat er een aantal mensen dit zo gebrouwen hebben!
Zelf nog niet aan toegekomen helaas... Ben zelf niet zo'n fan van gist uit een flesje opkweken (door de hoeveelheid werk ermee).

Jacques:

--- Citaat van: Wallie op 17-06-2018  13:28 u ---Tijdens het bottelen? Als dit tijdens het brouwen ontstaat heb je er dan ook last van tijdens het vergisten?
Denk het niet of wel? Dan is juist beluchten wel goed toch?

Leuk dat er een aantal mensen dit zo gebrouwen hebben!
Zelf nog niet aan toegekomen helaas... Ben zelf niet zo'n fan van gist uit een flesje opkweken (door de hoeveelheid werk ermee).

--- Einde van citaat ---

Bier is gevoeliger voor oxidatie dan wort. Daarnaast wil een hergisting op de fles niet zeggen dat er geen oxidaite kan optreden.

Overigens is het opkweken van gist uit een flesje niet zo veel werk. Een kwestie van een flesje uitschenken en meteen 100 ml appelsap uit een net geopend pakje toevoegen. Waterslot er op en afwachten.

CeesM:
Ik ga morgen ook een poging wagen met het volgende recept.
BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaardeKenmerk2Naam receptBe ZotBrouwdatum12-10-2018BierstijlBlondVolume17,0Begin SG1,072 SGBerekende kleur (Morey)9 EBCBerekende bitterheid (Rager)19 IBUBrouwzaalrendement55,9 %Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediŽnt25,00 lWater uit Zevenbergen2,60 gCaCl22,20 gCaSO46,00 mlMelkzuur8,99 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4107 mg/l6 mg/l12 mg/l172 mg/l43 mg/l50 mg/l

Vergistbare ingrediŽnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%3,30 kgSwaen PilsnerDe Swaen3 EBC49,8 %1,25 kgSwaen AleDe Swaen7 EBC18,9 %1,00 kgWhiteSwaen tarwemoutDe Swaen4 EBC15,1 %0,50 kgCara-pilsWeyermann4 EBC7,5 %0,50 kgKandijsuikerSupermarkt0 EBC7,5 %0,08 kgMoutextract lichtBrewferm8 EBC1,2 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikteinmaischen63,0 įC1 min.40 min.4,1 l/kg2e stap72,0 įC10 min.20 min.4,1 l/kg3e stap78,0 įC6 min.5 min.4,1 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU20,0 gCascadepellets5,6%90 min.14,8 IBU25,0 gSaazpellets3,5%15 min.3,1 IBU25,0 gSaazpellets3,5%10 min.2,3 IBU

Overige ingrediŽnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik10,00 gKorianderzaadspecerijkoken10,00 gSinaasappelschil, zoetspecerijkoken

Gist
OmschrijvingWaardeGistsoortGist toegevoegd alsInhoud verpakkingOpmerkingenGist opkweken uit Brugsze Zot Blond.

Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken. ;)

Wallie:

--- Citaat van: CeesM op 11-10-2018  17:11 u ---Ik ga morgen ook een poging wagen met het volgende recept.
BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaardeKenmerk2Naam receptBe ZotBrouwdatum12-10-2018BierstijlBlondVolume17,0Begin SG1,072 SGBerekende kleur (Morey)9 EBCBerekende bitterheid (Rager)19 IBUBrouwzaalrendement55,9 %Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediŽnt25,00 lWater uit Zevenbergen2,60 gCaCl22,20 gCaSO46,00 mlMelkzuur8,99 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4107 mg/l6 mg/l12 mg/l172 mg/l43 mg/l50 mg/l

Vergistbare ingrediŽnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%3,30 kgSwaen PilsnerDe Swaen3 EBC49,8 %1,25 kgSwaen AleDe Swaen7 EBC18,9 %1,00 kgWhiteSwaen tarwemoutDe Swaen4 EBC15,1 %0,50 kgCara-pilsWeyermann4 EBC7,5 %0,50 kgKandijsuikerSupermarkt0 EBC7,5 %0,08 kgMoutextract lichtBrewferm8 EBC1,2 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikteinmaischen63,0 įC1 min.40 min.4,1 l/kg2e stap72,0 įC10 min.20 min.4,1 l/kg3e stap78,0 įC6 min.5 min.4,1 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU20,0 gCascadepellets5,6%90 min.14,8 IBU25,0 gSaazpellets3,5%15 min.3,1 IBU25,0 gSaazpellets3,5%10 min.2,3 IBU

Overige ingrediŽnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik10,00 gKorianderzaadspecerijkoken10,00 gSinaasappelschil, zoetspecerijkoken

Gist
OmschrijvingWaardeGistsoortGist toegevoegd alsInhoud verpakkingOpmerkingenGist opkweken uit Brugsze Zot Blond.

Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken. ;)

--- Einde van citaat ---
Ik ook!

CeesM:

--- Citaat van: Wallie op 11-11-2018  21:49 u ---Ik ook!

--- Einde van citaat ---
Smaakt heel goed. Ik heb nog een paar flesjes staan, maar moet nog een Zot halen voor een vergelijkingsproef. ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie