Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Feuillien Grand Cru kloonrecept  (gelezen 1434 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Yarreman

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 31
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Feuillien Grand Cru kloonrecept
« Gepost op: 20-10-2018 21:52 u »
Op verzoek onder kloonbrouwsels geplaatst.
De basis van dit recept stond in BrouwHulp als saison d'automne, weet niet van wie die is. Heb het recept licht aangepast. Temperatuurstart 18 graden en met 2 graden per dag verhoogd tot 25 graden (1 graad per dagdeel omhoog). Nagisting ook op 25 graden gedaan in hetzelfde vat. Totaal drie weken.

Eind sg was 1,000. Heb deze met 6 g/l suiker gebotteld. Alcohol% van 9,7%.

Veel brouwplezier!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk014
Naam receptSaison d'Automne
Brouwdatum27-05-2018
BierstijlSaison (Sterke)
Volume22,8
Begin SG1,072 SG
Berekende kleur (Morey)15 EBC
Berekende bitterheid (Rager)36 IBU
Brouwzaalrendement82,9 %
Kooktijd75 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
18,00 lWater uit Doetinchem
1,10 gCaCl2
1,70 gCaSO4
1,60 mlMelkzuur
13,50 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
105 mg/l8 mg/l12 mg/l20 mg/l35 mg/l69 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,479 kgPilsmoutDingemans3 EBC85,6 %
0,202 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC3,2 %
0,193 kgBiscuitDingemans50 EBC3,0 %
0,133 kgCara 120Dingemans120 EBC2,1 %
0,396 kgBruine kandijsuikerSupermarkt10 EBC6,2 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
62,0 °C1 min.40 min.3,0 l/kg
72,0 °C15 min.20 min.3,0 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.3,0 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
70,0 gStyrian Goldingsbellen3,7%60 min.34,0 IBU
14,9 gSaazpellets3,5%20 min.2,5 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
1,2 l starterFrench Saison (3711)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,020 SG
Schijnbare vergistingsgraad73,0%
Start nagisting05-06-2018
Temp. nagisting25,0 °C
Start lagering15-06-2018
Temp. lagering7,0 °C




Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Raymond W

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 64
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Feuillien Grand Cru kloonrecept
« Reactie #1 Gepost op: 05-05-2020 16:52 u »
Kan ik dit 1 op 1 overnemen en dan in BrouwHulp invoeren?

Offline Andert

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 58
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Feuillien Grand Cru kloonrecept
« Reactie #2 Gepost op: 15-05-2020 08:57 u »
Op verzoek onder kloonbrouwsels geplaatst.
De basis van dit recept stond in BrouwHulp als saison d'automne, weet niet van wie die is. Heb het recept licht aangepast. Temperatuurstart 18 graden en met 2 graden per dag verhoogd tot 25 graden (1 graad per dagdeel omhoog). Nagisting ook op 25 graden gedaan in hetzelfde vat. Totaal drie weken.

Eind sg was 1,000. Heb deze met 6 g/l suiker gebotteld. Alcohol% van 9,7%.

Veel brouwplezier!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk014
Naam receptSaison d'Automne
Brouwdatum27-05-2018
BierstijlSaison (Sterke)
Volume22,8
Begin SG1,072 SG
Berekende kleur (Morey)15 EBC
Berekende bitterheid (Rager)36 IBU
Brouwzaalrendement82,9 %
Kooktijd75 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
18,00 lWater uit Doetinchem
1,10 gCaCl2
1,70 gCaSO4
1,60 mlMelkzuur
13,50 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
105 mg/l8 mg/l12 mg/l20 mg/l35 mg/l69 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,479 kgPilsmoutDingemans3 EBC85,6 %
0,202 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC3,2 %
0,193 kgBiscuitDingemans50 EBC3,0 %
0,133 kgCara 120Dingemans120 EBC2,1 %
0,396 kgBruine kandijsuikerSupermarkt10 EBC6,2 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
62,0 °C1 min.40 min.3,0 l/kg
72,0 °C15 min.20 min.3,0 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.3,0 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
70,0 gStyrian Goldingsbellen3,7%60 min.34,0 IBU
14,9 gSaazpellets3,5%20 min.2,5 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
1,2 l starterFrench Saison (3711)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,020 SG
Schijnbare vergistingsgraad73,0%
Start nagisting05-06-2018
Temp. nagisting25,0 °C
Start lagering15-06-2018
Temp. lagering7,0 °C

Mag ik vragen hoe deze smaakte ten opzichte van het origineel? Overeenkomsten, verschillen?

Ik ga er vanuit dat het niet een perfecte kloon is?

Offline Esterenbrouw

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 430
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Feuillien Grand Cru kloonrecept
« Reactie #3 Gepost op: 15-05-2020 09:15 u »
Waarom geef je nou de titel van dit topic de naam van een blonde en gebruik je
het recept van een saison?
Heeft dan toch ook niks met een kloonrecept te maken.

Tags: