De kloonpoging is goed geslaagd, hij zit er heel dicht tegenaan.
Hij zou iets frisser mogen.
De hopgift verander ik volgende keer in:
Cascade als bitterhop 90 minuten, de Styrian als aromahop.
Met de moutstort zit ik in de goede richting.
Het recept:
BrouwVisie recept
Recept : Zotte heerlijkheid
Basis gegevens
Omschrijving Waarde
Naam recept Zotte heerlijkheid
Kenmerk Brugse Zot
Biertype Blond(e)
Aantal liters 20
Gewenst begin SG 1056(6,1 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement 75,0 %
Algemeen
Omschrijving Waarde
Totaal water 31,75 liter
Maischdikte 4,62 l/kg
Maischwater 21,00 liter
Spoelwater 10,75 liter
Kooktijd 90 Min.
Berekende kleur 13 EBC (BrouwVisie)
Berekende bitterheid 22 EBU (Glenn Tinseth)
Mout
Moutnaam % Stort Massa Kleur
Pilsmout 3 EBC 48,00% 2348 gr 3 EBC
Tarwemout 15,00% 734 gr 3 EBC
Palemout 7 EBC 20,00% 978 gr 8 EBC
Kandijsuiker (bruin) 7,00% 342 gr 10 EBC
Cara 20 MD 10,00% 489 gr 15 EBC
Alle mouten zijn van mouterij Dingemans
Hop
Hopnaam % Alfazuur Massa Kooktijd Bitterheidsaandeel
Saaz (CZ) 3,30% 25 gr 15 Min. 4 EBU
Saaz (CZ) 3,30% 20 gr 10 Min. 3 EBU
Styrian Golding 4,40% 25 gr 90 Min. 13 EBU
Opmerkingen -
Kruiden
Naam kruid Massa Kooktijd
Koriander 8,00 gr 5 Min.
Opmerkingen korrels gevijzeld
Gist
Omschrijving Waarde
Gistsoort
Gist toegevoegd als Giststarter
Volume starter 700 ml
Beluchtingstijd 12 uur
Temperatuur giststarter 20°C
Opmerkingen Opkweek Brugse zot
maischschema
Stap nr. Temperatuur Rusttijd Maischdikte
1 62°C 40 Min. 4,6 l/kg
2 72°C 20 Min. 4,6 l/kg
3 78°C 5 Min. 4,6 l/kg
Opmerkingen Spoelwater aangezuurd tot PH5.5
Gecontroleerd vergist bij 20 graden.
Bottelsuiker 8 gram per liter