Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 12 D2 Bockbier – René olde Hanhof / Erik van der Knaap  (gelezen 5213 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 30.553
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Van René  olde Hanhof ontving ik vandaag het volgende recept.



                                     het recept

                                   44 liter bokbier

                mouthoeveelheid:           water:

                pilsmout        8.100[g]  beslagwate 46,3 [l] 15,9[cm]
                carapils            0[g]  spoelwater 28,6 [l]  1,6[cm]
                wiener mout         0[g]  koker       0,0 [l]    0[st]
                pale mout           0[g]
                kristalmout         0[g]  bitterhop:Magn & EK   58[g]
                munich mout     2.400[g]            bellen    voor koken
                carahell            0[g]
                ambermout           0[g]  aromahop: Hersb + EK  79[g]
                karamelmout     1.700[g]            bellen    0 min v.e.k.
                caramunich          0[g]
                special-B mou       0[g]  dryhop:     -          0[g]
                chocolademout     100[g]              -       in ballonfles
                tarwemout           0[g]
                zwartmout         100[g]  kruiden:                [g]
                tarwe               0[g]                          [g]
                div. vlokken        0[g]
                honing              0[g]
                bruine suiker       0[g]  gist:     Wyeast Irish ale
                totaal         12.400[g]


                brouwschema:
                             temp    tijd
                               50°   10'         beslag aanzuren tot pH 5,6 met 80 %-ige melkzuur
                               60°   40'
                               70°   30'
                               78°   5'          wort aanzuren tot pH 5,1 met 80 %-ige melkzur
                               100°  90'


                volumes:     vóór koken 6,8cm onder de ran 60,8[liter]
                             na koken   11,cm onder de ran 52,9[liter]


                beluchten:         74[min]    15 minuten per 10 liter wort; in 4 etappes beluchten
                                   - [min]     indien herbeluchten: na 8 uur


                dichtheid:       1064[gr/l]


                vergisting:  hoofdgisting   10 dagen 20 °C
                             lagering       2 weken 18 °C
                             hergisting op  geen
                             rijping        nvt
                             koude lagering nvt




Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline 12345

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.229
  • Land: nl
  • Bier brouwen. Je bent nooit uitgeleerd.
Re: ONK 12 D2 Bockbier – René olde Hanhof / Erik van der Knaap
« Reactie #1 Gepost op: 27-09-2012 21:11 u »
Ik wil dit recept gaan maken. Wordt met caramout bedoeld: Karamelmout 150 EBC?
Het bier zou dan zo'n 50 EBC worden.

Tags: