Discussies tbv Wiki-Hobbybrouwen.nl > Discussies tbv Wiki-Hobbybrouwen.nl

Filteren

(1/3) > >>

fwouters:
Is het wellicht iets om een procedure voor het maken van een JAVAL- / vlechtwerkfilter aan de wiki toe te voegen?
Met als aanzet mijn beschijving hieromtrent?
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,16813.msg305402.html#msg305402

Jacques:
Dat kan. Je kunt een account aanmaken voor de wiki waarna je na goedkeuring van je account een artikel kunt schrijven. Maar houd er wel rekening mee dat anderen het artikel weer kunnen aanpassen. Zo gaat dat nu eenmaal bij een wiki.

John:
Het lijkt wel of het Javalfilter heilig is... Ik heb helemaal geen problemen met een filterplaat met "valse" bodem. Is ook veel makkelijker te controleren op vuiligheid. IK kan niet IN zo'n "goddelijk" filter kijken!

BierHenk:

--- Citaat van: John op 02-07-2012  21:50 u ---Het lijkt wel of het Javalfilter heilig is. . . Ik heb helemaal geen problemen met een filterplaat met "valse" bodem. Is ook veel makkelijker te controleren op vuiligheid. IK kan niet IN zo'n "goddelijk" filter kijken!

--- Einde van citaat ---
Haha, ik ook niet.
Maar het JAVAL-filter is 'hot'. En valse bodems 'not'.
Maar bij mij werkt een Ikea-bak-met-heel-veel-gaatjes in een Ikeabak-met-een-kraantje ook prima.

Jacques:

--- Citaat van: John op 02-07-2012  21:50 u ---Het lijkt wel of het Javalfilter heilig is... Ik heb helemaal geen problemen met een filterplaat met "valse" bodem. Is ook veel makkelijker te controleren op vuiligheid. IK kan niet IN zo'n "goddelijk" filter kijken!

--- Einde van citaat ---

Een filerplaat kan ook maar dan moet je eerst het wort overscheppen. En dat is geen fijn klusje waarbij je kunt knoeien en oxidatie kunt oplopen.

In een hevelfilter kun je niet inkijken, dat klopt. Maar dat hoeft ook niet. Goed spoelen en droog bewaren zorgt er voor dat je geen problemen krijgt. Vergeet niet dat je na het filteren gaat koken. Door het koken wordt het wort steriel.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie