Nieuw initatief ontwikkelen rvs/inox CCT

Gestart door ipanema, 26-06-2012 15:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ipanema

Heren,

Dit is misschien een rare post / vraag...

Mijn vader heeft een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van industriële apparatuur en opslagtanks. Na meer dan een jaar brouwen is het me nu pas ingevallen  :nut:  dat ik bij hem een degelijke CCT kan laten maken. De kans is vrij groot dat ik dit zal doen, zowel voor eigen gebruik, maar ook als 'visitekaartje' voor een nieuwe productlijn die we zouden willen lanceren voor hobbybrouwers en micro-brouwerijen ( ja ik weet het, reclame maken op dit forum mag niet  ::) maar ik wil enkel eens polsen hoe ver deze interesse ligt bij iedereen...)

Dus, marktonderzoek:    ;D
Wat zijn de vereisten die jullie hebben voor een degelijke CCT? Wat is de een gangbare inhoud voor de meesten, 50 L?
We hadden ook het idee om een CCT te maken zoals deze uit China in dit topic met demonteerbare voet en als optie een koelkast aanbieden met ingebouwd verwarmingssysteem waar deze CCT, zonder poten dan, in past... Zou daar interesse voor zijn?
Deze kan u dan afhalen in België!!! of kunnen voor een lage kost naar Nederland getransporteerd worden

Wat zou u daar voor betalen? Welke verwachtingen zijn hier aan gekoppeld? (Kwestie dat we geen product lanceren die voor jullie onbetaalbaar is en bijgevolg voor ons niet rendabel is)

Ronald_

Zoek eens op 'Ninox' (misschien in combinatie met 'CCT'.)

Alle info staat op het forum over wat men zou willen en wat niet.. :D  Even niet letten op de handelwijze bij dat project ;)

Ronald_


MO

Het is een lang onderwerp waar Ronald aan refereert, maar alle info staat erin.

Hier nog wat meer detail over de CCT die eerder door een niet-professional is gemaakt:
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,16845.msg242516.html#msg242516

Ik wil niet negatief zijn, maar er zijn al diverse iniatieven geweest op dit gebied. Velen denken dat ze het goedkoper kunnen dan wat nu op de markt is, na ontwerp en na aanpassingen via het forum komt men tot de conclusie dat een RVS CCT met de juiste koppelingen en het juiste mangat (schoonmaak) en de juiste afdichtingen gewoon een duur apparaat is.
Een mooie uitdaging dus!

Raymond293

Er zal genoeg interesse voor zijn, maar de ervaringen zijn niet heel goed te noemen. Zoals Ronald al aangaf, zoek maar op Ninox ;)

Ik kan je mijn ervaringen vertellen met mijn Chinese product, misschien dat je daar wat aan hebt.
Stuur maar een berichtje, dan zullen we kijken of we elkaar kunnen helpen?

ipanema

Thanks voor de onmiddellijke reactie  :)

Ik heb ninox zijn thread ook doorgelezen maar ik merk dat meeste ontwikkelingen en dergelijke dateren van eind vorig jaar, en sindsdien wordt er niet veel meer aandacht aan besteed, of vergis ik me erin?

Het verschil dat wij kunnen bieden is dat wij eigenijk ons huidige fermentatievaten (kleinste in ons gamma = 250 L) maar moeten downsizen, en we zijn klaar. Ik had ook het idee om alles modulair te maken, bvb de CCT op zich; de poten apart; een kant en klare frigo met verwarmingssysteem en bijvoorbeeld Henielma's Tcontrol erop waar je de CCT zonder poten kan 'inhangen' en eventueel ook een conversiesysteem om bestaande frigo's om te bouwen zodat hij functioneel lijkt op "onze frigo" en waar je dan ook onze CCT kan inhangen...

Met andere woorden, no-nonsens, basic, kwaliteit en goedkoop!

Ronald_

Ninox kon niet leveren, daarom hield dat op.

Ik weet niet of mensen op het frigo systeem zitten te wachten... volgens mij zijn de meeste hobbybrouwers wel handig genoeg die kasten zelf te maken voor zeer weinig geld.

Een CCT met een koel en of verwarm-systeem (dubbelwandige cct) zou voor vele wel een mooi product zijn. Alhoewel dat prijstechnisch natuurlijk vele malen duurder is dan alleen een RVS CCT.

ipanema

Net daarom dat ik dit modulair wil aanbieden, zo heeft iedereen de keuze om te doen wat hij wil...
En volgens mij zal uiteindelijk een goedkope degelijke frigo met verwarmingssysteem en bvb Tcontrol nog altijd goedkoper uitkomen naar productie toe dan een eigen ontwikkeld compressor- en verwarmingssysteem voor de CCT zelf. Bijkomstig heb je met die frigo dan direct al een degelijke isolatie, anders moeten we dan ook weer iets neopreen-achtig gaan liggen ontwerpen of iets anders om rond die CCT te trekken...

Dit is net de hele heisa die ik wil vermijden aan de ontwikkeling van dit product, dat het al dood-gedeveloped wordt nog voor er iets in productie kan gaan. Ik wil ook graag Formule 1 performantie in mijn auto, zou plezant zijn  >:D maar ik kan dit niet betalen en als gewone automobilist is dit ook niet eens haalbaar/bruikbaar. Zelfde analogie bij deze CCT's, niemand wil 2000 euro of meer leggen voor een CCT'tje van 50L, weliswaar met alle toeters en bellen die een professionele brouwerij heeft. Maar eerder, zoals je aangeeft, een basisproduct aankopen die je dan als 'bricoleur' zelf naar eigen wensen kan implementeren.

Als ik jullie bijvoorbeeld een CCT kan aanbieden, enkelwandig met verwijderbare poten, een thermometer, 2 kranen en met een totale inhoud van 50L, die je kan afhalen in België, gewoon doodsimpel... Wat hebben jullie daar voor over?

En als ik jullie dan als optie een temperatuur-controlekast aanbied (lees frigo met verwarming en kant en klaar ophangsysteem voor de CCT) voor de mensen die liever wat geld uitgeven dan de handen uit de mouwen te steken. Dan is dat toch het beste van 2 werelden?



Ps Ronald: je wil korting? Als ik 10 bestellingen binnen heb met jouw naam als referentie, krijg je der 1 voor niks  >:D ^-^

Ronald_

Ja, als het een goed en mooi ding is wat in een normale koelkast pas, denk ik dat je rond de 250 euro moet zitten.
 

davadox

Geef eens ff het webadres van het bedrijf van je pa aub

ipanema

www.inoxsystems.be

We zijn momenteel de website compleet aan het vernieuwen, je wordt tijdelijk doorgestuurd naar ww2.inoxsystems.be waar een heel basic versie van onze site staat, maar er staan ook wat foto's die je een idee geven in welke grootorde we produceren...

ipanema

Citaat van: Ronald_ op 26-06-2012  16:31 uJa.. als het een goed en mooi ding is wat in een normale koelkast past... denk ik dat je rond de 250 euro moet zitten..

Pin me er niet op vast maar dat budget moet haalbaar zijn... (Maar dit was ook ongeveer de prijs die ik in gedachte had...)

Raymond293

Voor een cct van 50 tot 80 liter, afhankelijk van headspace, heb ik wel 300 euro voor over.
Moet de kwaliteit van hoog niveau zijn, goede lassen en triclamp kranen.

Lever je deze koop ik er 3 :)

ipanema

Goed, ik merk dat er wel wat interesse is... Ik zal deze week nog wat prototypes uittekenen. Eind augustus ga ik met mijn vader naar Portugal om onze producenten te bezoeken. De kans bestaat dat ik tegen dan al een werkend prototype heb voor mezelf, dan kunnen jullie zelf oordelen wat de kwaliteit is...

Onze producenten werken volgens het Quality Management System NP en ISO 9001, en ook
Environmental Management System NP en ISO 14001
We produceren onder andere voor de chemische industrie dus ik denk dat afwerking en lasnaden van hoge kwaliteit zijn...

Ik had ook wat ideeën voor een (lees: betaalbare!) filterplaat voor een maischketel en een hopfilterplaat voor een kookketel (in plaats van die k*t bazooka filters, sorry, die dichttrekken als je een pomp gebruikt)

davadox

Ik zou zeggen: breng de concurrentie een slag toe, zowel financieel als kwalitatief.
http://www.blichmannengineering.com/fermentor/fermentor.html

RobinB

Citaat van: ipanema op 26-06-2012  20:02 uIk had ook wat ideeën voor een (lees: betaalbare!) filterplaat voor een maischketel en een hopfilterplaat voor een kookketel (in plaats van die k*t bazooka filters, sorry, die dichttrekken als je een pomp gebruikt)

Daarvoor zijn de (door sommigen) zogenoemde JAVAL-filters, ofwel RVS vlechtwerk filters om het hevelfilter heen. Die slaan niet dicht. Overigens is me dat ook nog nooit gebeurd met mijn normale RVS-vlechtwerk filter. En ja, ik gebruik em in een HERMS, dus met pomp. :)

Plaatfilters hebben maar beperkt plaats in een direct verwarmde maisch-/kookketel.

Terug naar de CCT; ik zou een nog kleinere wel op prijs stellen: 30L, mits kwalitatief goed en hij in mijn koelkast past. Een prijs van €250-300 zou mij wel overhalen.

maateke

Mooi aanbod!
Ik ben wel geïnteresseerd, maar vind geen foto van de bedoelde CCT - 50 L. Een prijs tussen de 250 - en 300 EUR lijkt mij billijk. Ik vind dus geen referentiepunt waarop ik zou kunnen besluiten dat de constructie / afwerking in orde is. Een temp. controle kast is zeker interessant, maar wat is de vraagprijs versus uitvoering en kwaliteit. In dit stadium van aanbod vind ik te weinig gedetailleerde gegevens. Misschien volgt dit op onze reacties?
Met zonnige groet, maateke

RobinB

Lees vooral ook het "ontwikkelings-draadje" van Ninox door, daar passeren al veel wensen/vereisten de revue. De Blichmanns zijn zeker een heel goed uitgangspunt, ander referentie (als minimum) zijn de CCT's van Brouwland.

MO


George81

Wij hobbybrouwers willen betaalbaar spul.
De plastic variant vind ik nog interessant.
Als ik voor 50~75 euro meer RVS heb dan weet ik het wel, dan neem ik RVS.

Belangrijk lijkt mij ook reserve onderdelen die we via een webshop, als particulier, kunnen bestellen. Denk aan een afdichtingsring of een kraan.

Een koelkast lijkt me niet interessant, die heeft iedereen al geregeld, dat is letterlijk huis-tuin-keuken spul. Je moet dus iets maken wat in een gemiddelde lage & hoge koelkast past (meerdere maten CCT dus).

Maak het simpel en betaalbaar, de randapparaten hebben we namelijk al.
Mooi initiatief, hoop dat het gaat lukken!
Als je iets hebt wat je zeker voor een bepaalde prijs kan gaan maken dan kan je hier een animo check doen.
Als je dan nog korting kan geven bij xx aantal bestellingen dan lopen wij nog sneller warm denk ik, Hollanders he ;)

Jullie bedrijf werkt denk ik ook via verdelers? Als die er 20~35% marge op gooien dan wordt die niet meer te betalen/interessant genoeg.

Maar na het Inox geval gaan wij niet zo heel snel vooruit betalen ben ik bang.

Uyleman

Citaat van: George81 op 27-06-2012  11:24 uWij hobbybrouwers willen betaalbaar spul.

Dat is altijd mooi meegenomen!

En ben momenteel ook druk bezig om er 1 of 2 aan te schaffen maar dan zou een 100 liter of 200 liter ook gewenst zijn.

ipanema

Owkay, ff tijd om te reageren... laatste dagje voor een aantal dagen verlof dus druk druk druk...  :-\

@ RobinB:

Ik denk dat er ongetwijfeld goede bazooka screens zijn, maar de mijne zuigt altijd dicht vlak na de schroefdraad, maw de eerste zwakte. Misschien moet ik mijn pomp niet zo hard zetten, maar ook op minder dan halve kracht trekt ie dicht... waarschijnlijk heb ik me wel brol laten aansmeren  ::)
Ik deel jouw mening ivm de filterplaten niet meteen... het hangt er volgens mij van af welke vorm de bodem van je ketel is. Is die plat, zoals bij de klassieke kookpotten, dan kan je wel gelijk hebben.
Maar bij ketels met een bolle bodem (fusten ed.) is dit volgens mij net een enorm voordeel. Je verliest met een bazooka en hevelfilter toch een groot aantal liters wort die in de kromming van de bodem van je ketel blijven liggen. Bijkomend voordeel heb je als de vloeistof centraal onder de filterplaat word weggezogen, als je pompt (en zelfs ook als je gravitair werkt) dat je dan tot de laatste halve liter vloeistof uit je ketels kan halen.
Bovendien is de oppervlakte van zo'n bierfust al in de grootorde dat je er probleemloos een filterplaat kan in plaatsen. Ik gebruik de filterplaat voor de maischketel al een tijdje en heb er nog geen enkele problemen mee gehad. Alleen maar positieve ervaringen...
Die hopfilterplaat was maar een brainfart... maar ik ga ze toch laten maken en minstens 5 keer mee brouwen voor ik het hele concept afschrijf...

Terug naar de CCT ;): een 30 L versie had ik ook voor ogen. Reken dan wel dat die niet in proportie goedkoper gaan zijn dan een 50 L of 80 L. De 'startkosten' om ze te maken blijven hetzelfde, en dat klein beetje meer inox om het volume te vergroten maakt het grote verschil in prijs niet. Maar ik was het zeker van plan.


@ Maateke:

Ik begrijp jouw scepticisme. Ik heb me misschien niet uitvoerig genoeg uitgedrukt. De situatie zit zo:
Ik ben sinds een dik jaar hobbybrouwer, begonnen met blikken, vervolgens volmout met 3 x 50 L fusten
Mijn vader is van Portugese afkomst en sinds een tijdje een soort van "handelsagent" voor de inox firma van zijn broer en nog een paar andere firma's die gespecialiseerd zijn in het produceren van industriële apparatuur in inox. Hij werkt dus rechtstreeks met zijn producenten (om dan op George's vraag te antwoorden.) Met andere woorden, is er iemand die wat custom werk wilt gedaan hebben, bij ons is dat perfect mogelijk.
De allerkleinste vaten die onze producenten maken zijn van 250 L, meestal voor kleine lokale Portugese wijnboertjes.
Die CCT's van 80, 50 en 30 L, bestaan nog helemaal niet (in ons gamma) dus dat is vrij normaal dat hier geen foto's staan.
Van zodra ik wat CAD's bij elkaar kan gooien, post ik ze.


Het uitgangspunt is inderdaad een beetje de CCT van Brouwland. Met een volledig verwijderbaar bovendeksel (kwestie van het reinigen te bevorderen, het zijn geen 2000 L tanks waar je eens ff langs een mangat inkruipt) maar dan iets mooier afgewerkt, ingelaste triclamp verbindingen en een extra kraan boven de gistconus (die van Brouwland heeft enkel een staalkraantje en een gistdumpkraan)

Ik dacht wel dat die frigo niet echt populair zou zijn, maar ik zou dan op zijn minst graag een soort van regelbare "bracket" ontwerpen die je kan monteren in je frigo en je CCT daar in kan ophangen...


Citaat van: George81 op 27-06-2012  11:24 uWij hobbybrouwers willen betaalbaar spul.
Dat bedoel ik nu net met de hele Formule 1 vergelijking in één van mijn vorige posts. Iedereen wil betaalbaar spul. Dat je dan nog degelijk spul eist, dat kan nog net, maar dan nog eens voorzien van alle toeters en bellen en technische snufjes... onmogelijk... je kan eisen van een bedrijf dat ze goedkoop degelijk spul leveren, maar je kan niet verwachten dat die firma's er aan failliet gaan...


Als jullie willen zien wat de producenten van onze firma aankunnen, ga gerust eens naar onze site (let op, basic versie met weinig info voor de moment)
www.inoxsystems.be


Als voorbeeld kan je hier nog een vergistingsstank zien van (als ik het goed herinner) 2000 L die we onlangs geleverd hebben bij een Oost-Vlaamse brouwerij...




Citaat van: George81 op 27-06-2012  11:24 uMaar na het Inox geval gaan wij niet zo heel snel vooruit betalen ben ik bang.

Vooruitbetalen? Gek! Ik zou dat persoonlijk ook niet doen hoor!! Ik zou er eerst eentje laten maken voor mezelf. Is die voor mezelf aanvaardbaar en kan ik die hier bij ons voor ongeveer € 300 incl. BTW verkopen, dan koop ik er 10 in, laat ze naar hier shippen en betalen jullie enkel bij afhalen in Gent. Vervolgens zou ik bijvoorbeeld werken met pre-orders per maand. Iedere einde van een maand bestel ik dan wat er gedurende die maand op de webshop besteld is (die zal er dan ook komen) dan kan je jouw CCT komen afhalen.
Op die webshop zou ik dan andere zaken willen voorzien, die voorheen enkel maar (betaalbaar) in de states te krijgen waren: filterplaten, eventueel hevelfilters in inox, peilglazen, noem maar op, daa rmoet ik nog ff over nadenken.


Voilà, ik hoop dat hiermee toch al een aantal vragen beantwoord zijn...

Allright, morgen vertrek ik naar Rochefort voor een weekendje ardennen... Iemand tips voor (biergerelateerde) zaken die daar te doen zijn? (en zeg niet de abdij van Rochefort eh...  ;D )

maateke

Héla, dank voor de vinnige reactie. Gelet op de downloads van het inox verwerkend bedrijf, meen ik hier te maken te hebben met een ernstige firma.
Als ik het goed heb moet het feitelijke project nog op poten gezet worden. Het zou daarom aangewezen zijn eerst een investering te doen door één exemplaar te creëren, voor kandidaat kopers te omschrijven en er een richtprijs op te kleven. 
Zoals eerder in het forum al werd aangehaald, is het eveneens belangrijk te weten waar wisselstukken en of uitbreiding kan verkregen worden aan de CCT. Garantie telt ook mee, want je neemt zo'n citern niet onder de arm voor om het even wat, niet?
Ik ben zeker positief en heb er vertrouwen in, toch moet er nog een weg worden afgelegd alvorens toezegging. Ik volg om te beginnen het project zeker op!
Welkom in onze Ardennen. Maredsous ligt niet zo fanatiek ver af, je kan er een lekkere boterham eten met kaas en dat andere weet je wel hé!
Zonnige groet, maateke

ipanema

Hehehe, mijn reactie was niet negatief bedoeld hoor, zeke rniet. Ik kan misschien wel wat vurig overkomen, zuiders bloed en passioneel ingesteld  ;)

Ik weet dat het veel tekst was in mijn vorige post maar daar wordt je vraag wel min of meer beantwoord:
CiteerIk zou er eerst eentje laten maken voor mezelf. Is die voor mezelf aanvaardbaar en kan ik die hier bij ons voor ongeveer 300€ incl. BTW verkopen, dan koop ik er 10 in, laat ze naar hier shippen en betalen jullie enkel bij afhalen in Gent.

....
Op die webshop zou ik dan andere zaken willen voorzien....... <- uiteraard ook wisselstukken!

Sibiu

Ben zeer benieuwd of dit project slaagt en hou mij dan ook aanbevolen om er een te kopen onder de richtlijnen die jij stelt, betalen bij afhalen


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.