Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 2012 B2 Porter  (gelezen 3742 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.771
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
ONK 2012 B2 Porter
« Gepost op: 16-06-2012 10:38 u »
±50 liter:

10000 g pale mout 9 EBC
1000 g cara amber mout 60 EBC
1000 g cara crystal mout 120 EBC
500 g chocolade mout ontbitterd 800 EBC
100 g zwarte mout 1400 EBC

50 g Fuggle 6% 60 minuten 13 IBU
45 g Progress 7% 60 minuten 14 IBU
80 g Progress 7% 5 minuten 5 IBU

56 liter maischwater
23 liter spoelwater

64 șC 60 minuten
74 șC 20 minuten
78 șC eind maischen
87% rendement

60 minuten koken

Wyeast 1084 Irish Ale, 2 dagen op 19 șC, daarna naar 21 șC 
Begin SG 1058
Eind SG 1016

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 32.715
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: ONK 2012 B2 Porter
« Reactie #1 Gepost op: 16-06-2012 14:02 u »
Hoi EBC,

Bedankt voor het plaatsen van het recept.

Hoelang heb je gekookt? 60 minuten?
En hoe groot was je starter?

Zou je zo vriendelijk willen zijn om ook de opmerkingen van de keurmeesters te posten.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.771
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: ONK 2012 B2 Porter
« Reactie #2 Gepost op: 16-06-2012 14:52 u »
Kooktijd toegevoegd.

Keurmeester opmerkingen weet ik niet, de formulieren zijn reeds weggegooid. Veel zinnigs stond er echt niet op.

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: ONK 2012 B2 Porter
« Reactie #3 Gepost op: 16-06-2012 17:08 u »
16% caramout is best veel, was het een zoetige porter?
Klinkt wel lekker.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.771
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: ONK 2012 B2 Porter
« Reactie #4 Gepost op: 16-06-2012 17:45 u »
16% caramout is best veel, was het een zoetige porter?
Klinkt wel lekker.

Nee hoor, niet zoet. Zeker niet kraak droog, lekker rond, zeg maar. Zo hoort dat in een Porter vind ik. En ik hou ook niet van restjes mout, dus dan maar de hele zak erin  :D.

Ik probeer er met maischen alles uit te krijgen, juist om zoetigheid te voorkomen. Dat was aardig gelukt met 87%. Wyeast 1084 is geen sterke vergister. Altijd wel wat moeilijk. Volgende keer neem ik eens een andere gist.

Oja starters zijn bij mij de eerste ronde 4 liter. Dan bezinken, afhevelen. Tijdens brouwdag gaat er nog eens 2 liter op. Dat geheel gaat bij het wort. Ik moet erbij zeggen dat die laatste twee liter altijd van een gelijkaardig brouwsel zijn, om smaakinvloed te voorkomen. Ik bewaar van elk brouwsel 5 liter in sapflessen...

Tags: