Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Zwaveldioxide in gedroogd fruit  (gelezen 3027 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Addopaddo

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 66
  • Land: nl
Zwaveldioxide in gedroogd fruit
« Gepost op: 07-06-2012 10:56 u »
Dag collega bierbrouwers,

Ik zie bij gedroogd fruit vaak zwaveldioxide als conserveermiddel staan. Als ik dit wil gebruiken in een bier is dat dan een probleem? Heeft het invloed op de smaak van het bier of is het slecht voor de gist?

Groet,
Addo


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Raymond293

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.232
  • Land: nl
Re: Zwaveldioxide in gedroogd fruit
« Reactie #1 Gepost op: 07-06-2012 11:08 u »
Mag ik vragen waarom je dit middel zou willen toevoegen? :)

Offline Addopaddo

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 66
  • Land: nl
Re: Zwaveldioxide in gedroogd fruit
« Reactie #2 Gepost op: 07-06-2012 11:13 u »
Excuses voor de verwarring. Ik wil niet de zwaveldioxide toevoegen, maar het gedroogde fruit waar het helaas dus in zit. :-)

Groet,
Addo

Offline heijligers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.830
  • Land: nl
  • Brouwerij HeijligGerst - HolyBarley Brewery
    • Peels Bierbrouwersgilde
Re: Zwaveldioxide in gedroogd fruit
« Reactie #3 Gepost op: 07-06-2012 11:24 u »

Offline KC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 787
  • Land: nl
Re: Zwaveldioxide in gedroogd fruit
« Reactie #4 Gepost op: 07-06-2012 12:04 u »
Er zijn zo ver ik weet ongezwavelde varianten. Deze zijn verser en duurder.

Offline aldo

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 629
  • Land: nl
  • op reis door smaakland
    • mijn feestboek
Re: Zwaveldioxide in gedroogd fruit
« Reactie #5 Gepost op: 07-06-2012 13:38 u »
Er zijn zo ver ik weet ongezwavelde varianten. Deze zijn verser en duurder.


Ook veeeeel lekkerder! sinds we hier de ongezwavelde rozijnen hebben ontdekt komen die plakkerige zwarte stukjes zwavelrozijn er niet meer in!

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 36.498
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Zwaveldioxide in gedroogd fruit
« Reactie #6 Gepost op: 07-06-2012 21:13 u »
Dag collega bierbrouwers,

Ik zie bij gedroogd fruit vaak zwaveldioxide als conserveermiddel staan. Als ik dit wil gebruiken in een bier is dat dan een probleem? Heeft het invloed op de smaak van het bier of is het slecht voor de gist?

Groet,
Addo

Dat is geen enkel probleem. Een beperkte hoeveelheid zwaveldioxide is helemaal niet slecht voor je bier. In tegendeel zelfs. Het zorgt er voor dat je minder last heb op de vorming van oxidatiesmaakjes.

Offline Addopaddo

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 66
  • Land: nl
Re: Zwaveldioxide in gedroogd fruit
« Reactie #7 Gepost op: 08-06-2012 07:14 u »
Heren,

Dank voor de informatie. Hier kan ik iets mee.

Groetjes,
Addo

Tags: