Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Vreemd bijsmaakje  (gelezen 8408 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline DenUil

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 78
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Vreemd bijsmaakje
« Reactie #25 Gepost op: 26-07-2012 19:55 u »
Dag Robin,
Dag Allemaal,

Wij brengen natuurlijk liefst blikken op de markt die geen metaalachtige/medicinale smaak geven :) Wij willen hier graag zelf naar kijken. Kunnen wij enkele flesjes van het betreffende bier toegezonden krijgen ? De toezender/binnenbrenger krijgt een gratis Brewferm blik naar keuze voor de moeite (breng dit bericht mee aub). Zo kunnen wij het bier intern ook nakijken en onderzoeken wat hiervan de oorzaak is.

Dank u !
 
Bart Balis
Brouwland

Beste bbalis,

Ik heb U een privé berichtje gestuurd ivm het bekomen van een flesje.

Mvg,
Robin (Den Uil)


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.541
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Vreemd bijsmaakje
« Reactie #26 Gepost op: 26-07-2012 23:53 u »
Zelf heb een dergelijk blik ook gebruikt voor een experiment. Ook bij dit bier zit een harde afwijkende iets aangebrande smaak.
Deze flesjes ga ik echter niet opsturen omdat ik ze wil laten proeven door anderen in het kader van de door mij uitgevoerde experimenten.

Offline thofbrouwerke

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 6
Re: Vreemd bijsmaakje
« Reactie #27 Gepost op: 25-09-2012 16:08 u »
Beste,

We hebben het biertje van brouwerij  den uil hier bij Brouwland geproefd. Het abdijbier is sowieso wel een beetje wranger dan de andere bieren, dat klopt. Maar deze was toch uitzonderlijk wrang.
Uit de werkwijze van Roel hebben we wel een paar stukken gevonden die hier oorzaak van kunnen zijn.
Ik heb ze hieronder geciteerd ter algemene info.

"U warmt de inhoud van het blik blijkbaar nog eens me tot > 90 °C, plus het feit dat U de inhoud overnacht laat afkoelen. Dit geeft dat de aanwezige resterende alfazuren en tannine toch nog zeker een uur of 4 (100° tot 80°) de kans krijgen om verder omgezet te worden (wat dus heel lang is).
Vandaar dat je bier veel bitterder en wranger smaakt dan eigenlijk de bedoeling is.

Normaal moet enkel het blik au bain Marie lichtjes verwarmd worden tot de inhoud vloeibaar is en daarna gemengd met water tot 20°C .

De werkwijze die U hanteert getuigt van heel veel zin voor microbiële netheid, maar is voor dit type niet de goede werkwijze.

Als U dan toch alles wil opkoken uit veiligheidsoverweging, dan raad ik aan om na het  koken de vloeistof binnen de 20 minuten naar 20 °C te brengen."

Offline BierHenk

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 719
  • Land: nl
Re: Vreemd bijsmaakje
« Reactie #28 Gepost op: 27-09-2012 21:07 u »
Geen speld tussen te krijgen.

Tags: