ONK 12 E2 Duvel - Peter en René Vermerris

Gestart door R.Vermerris, 05-06-2012 20:11 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

R.Vermerris

ONK 12 E2 Duvel kloon
Naam brouwers:  Peter en René Vermerris
Lid van De Deltabrouwers, Goes

Brouwdatum:  30 december 2011
Botteldatum:  21 januari 2012

Biertype: Duvel kloon
Aantal liter bier: 25
Begin SG: 1072
Eind SG: 1010
Kleur:  7 EBC
Bitterheid:  31 EBU
Alcohol %: 8.8%

Mout/suikers
7200 gram  Pilsmout  3 EBC
500 gram  Rijstvlokken 3 EBC
1200 gram kristalsuiker
Beslagverhouding:    1 : 5

Kruiden/additieven
Iers mos: 8 gram, toegevoegd tijdens laatste 10 minuten van het koken
3 ml 80% melkzuur, toegevoegd na 55 °C maisch stap

Water
Brouwwater:  39 liter
Spoelwater:  geen
Totaal:  39 liter

Maischschema:
Temperatuur in °C:  55 / 63 / 74 / 78
Tijd in minuten :      10 / 50 / 10 / 5

Hop
Goldings (uit Poperinge), Bloemen  4.5 %, 37 gram, 60 minuten meegekookt (FWH)
Saaz (uit Poperinge), Bloemen  4.0 %, 40 gram, 60 minuten meegekookt (FWH)

Kooktijd
Totale kooktijd wort: 60 min
Rustig laten koken om karamelisatie (verkleuring) te voorkomen.
Kookpan inhoud: 70 Liter

Gist
Wyeast 1388 Propagator (Belgian strong ale)
Giststarter:  2 liter (afgegoten), 24 uur belucht
Suiker voor gisting op fles: 10 gram/liter

Vergistingstemperatuur en duur
Hoofdgisting:  9 dagen bij 21 °C, daarna overgeheveld in schoon gistingsvat.
Lagering: 14 dagen bij 10 °C
Hergisting op fles: 6 weken bij 20 °C

Bijzonderheden over dit bier:
Opmerking:  2e klassering E- klasse – 86 punten.
Keurmeester: Eugene Straver

Aantal punten: 86
Visuele aspecten:  15 van 15
Basissmaak:  8 van 10
Body:  4 van 5
Mondgevoel:  4 van 5
Geur:  21 van 25
Smaak:  21 van 25
Nasmaak:  13 van 15

Jacques

René,

Hartelijk dank voor het plaatsen van je recept.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.