Hergisten op fles met Champagnegist

Gestart door StevenGordts, 03-06-2012 20:07 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

StevenGordts

Ik heb momenteel bijna 100 flessen bier in de warme kamer staan om te hergisten.
Bedoeling was om de hergisting op fles ook met Rochefort gist te doen maar daar is iets mee misgegaan.

Ik heb er dan Champagnegist voor gebruikt die ik nog liggen had.
Rochefortgist hervergist ik op 25°C, maar welke temperatuur zouden jullie aanraden voor Champagnegist?

'T is een eerder sterk bier, begonnen met hoofdgisting bij 1092 en gebotteld op 1010

RobinB

Champagnegist kan ook koeler hergisten, maar 25 grC zal ook wel werken.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.