Discussies tbv Wiki-Hobbybrouwen.nl > Discussies tbv Wiki-Hobbybrouwen.nl

Wiki pagina bieren hergisting op de fles al dan niet opkweekbaar

(1/3) > >>

Jacques:
Al een tijdje is er een pagina in de Wiki met informatie over bieren met hergisting op de fles waarvan de gist opgekweekt kan worden. Naar aanleiding van een door Yoz gemaakte aanpassing heb de pagina nog eens onder handen genomen.

Op de pagina kunnen nu alle bieren met hergisting op de fles worden vermeld. Aangegeven kan worden of de gist opkweekbaar is, of je dan de gist opkweekt die ook gebruikt wordt voor de hoofdgisting of dat er een speciale bottelgist gebruikt is.

 Aanvullingen zijn van harte welkom. Ook voor wat betreft bieren met hergisting op de fles die niet opkweekbaar zijn. Door de pagina zo compleet mogelijk te maken kunnen teleurstellingen worden voorkomen.

Gerb:
Mooi werk! Ik ga binnenkort een brouwsel met verschillende opkweken vergisten; Witkap pater, Orval, Dochter van de Korenaar, Malheur en Marriage Parfait. Ik hou jullie op de hoogte.

redox:
Het is nu al een mooie lijst maar mis nog de Weihenstephaner, Wyeast 3068 Weihenstephan weizen. Voor de rest schiet me niet direct iets nieuws te binnen.

goom:
Ik heb onlangs gewerkt met gist opgekweekt uit een chouffe fles en heb sterk de indruk dat het niet meer om de gist gaat gebruikt bij de hoofdgisting.
Dit zou wel kunnen kloppen daar de Duvel dit ook heeft en beide van de zelfde groep zijn die het produceert.

Jacques:

--- Citaat van: redox op 29-04-2012  18:03 u ---Het is nu al een mooie lijst maar mis nog de Weihenstephaner, Wyeast 3068 Weihenstephan weizen. Voor de rest schiet me niet direct iets nieuws te binnen.

--- Einde van citaat ---

Bedankt voor de aanvulling. Ik zal de lijst aanpassen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie