Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: La Trappe Isidor  (gelezen 10832 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline KJ!

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 370
  • Land: nl
La Trappe Isidor
« Gepost op: 01-04-2012 21:16 u »
Ik wil een keer een kloon van La Trappe Isidor brouwen. Heeft iemand al een recept in elkaar gezet wat aardig in de buurt komt?

Grt,

Kees-jan

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.417
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #1 Gepost op: 01-04-2012 21:57 u »
Euh nee, maar een heel complex bier is het niet. De gist is opkweekbaar en nogal dominant in geur en smaak aanwezig. Ik zou zeggen: Duitse hoppen tot 30 IBU, ook wat later hoppen, volmout met pils en cara120 (8% of zo) en gaan met die banaan. Kun je daar zelf een recept uit destilleren?

Offline Lorejas

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 121
  • Land: nl
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #2 Gepost op: 01-04-2012 21:58 u »
Ook ik ben benieuwd, erg lekker biertje! Maar van recepten maken heb ik nog niet echt (trappisten)kaas gegeten...

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.804
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #3 Gepost op: 01-04-2012 22:03 u »
Gewoon even bellen met de brouwmeester wil ook wel eens helpen?

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #4 Gepost op: 01-04-2012 22:07 u »
Ik zou zeggen: Duitse hoppen tot 30 IBU, ook wat later hoppen, volmout met pils en cara120 (8% of zo)

De hop zou Perle zijn, zoals ze in hun eigen hoptuintje hebben.
Althans dat was bij de eerste "jubileum-versie".

Ik twijfel of hij volmout is, denk het niet?

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.417
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #5 Gepost op: 01-04-2012 22:38 u »
Ik drink er nu een en ik vind hem vies zoet en overdreven Trappe-esterig. Ik dacht dat dit bier in het begin droger en hoppiger was maar mijn aantekeningen erop na lezend was het vanaf de start een zoet biertje.
Eenieder zijn smaak.

Offline KJ!

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 370
  • Land: nl
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #6 Gepost op: 01-04-2012 23:12 u »
Mmm.   Ik heb er gisteren een gedronken, maar vond hem niet zoet en licht hoppig.  Ik hou niet zo van "kindertjes bier".
Zal van de week eens wat kopen en nog eens proeven.

Offline John

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.944
  • Land: nl
  • Vergist wort wordt nooit meer wort!
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #7 Gepost op: 02-04-2012 10:03 u »
Klopt: te zoet!

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #8 Gepost op: 02-04-2012 19:18 u »
Smaak is subjectief, ik vind em bijvoorbeeld wl lekker.
Al had ik ook het idee dat het jubileumbrouwsel hoppiger was.
Potentieel puntje van verbetering dus! :brouwen:

Offline Erwin

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 457
  • Land: ca
    • CDyWeb
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #9 Gepost op: 17-09-2012 02:31 u »
Ik trof zowaar een exemplaar aan in de likeurwinkel alhier, ga hem zodadelijk meester maken en proberen het gist te oogsten.


Offline j.heesters3

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 462
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #10 Gepost op: 28-02-2016 10:29 u »
Heeft iemand nog een recept van La Trappe Isidor? Wil deze een keer gaan brouwen maar kan het nergens vinden. Ben nog niet zo bedreven in het zelf uitvogelen daarvan. Alvast bedankt.

Jos

Offline EvdBroek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.799
  • Land: nl
  • Selissen Bier
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #11 Gepost op: 28-02-2016 13:09 u »
Heeft iemand nog een recept van La Trappe Isidor? Wil deze een keer gaan brouwen maar kan het nergens vinden. Ben nog niet zo bedreven in het zelf uitvogelen daarvan. Alvast bedankt.

Jos

De gist kun je heel eenvoudig opkweken. Ik denk dat het dezelfde gist als van de dubbel is en die is makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt.
Verder lijkt het op zich wel op een dubbel, maar dan wat amberkleuriger... en redelijk zoet.
Waarom probeer je niet alvast een recept op te stellen met onderstaande aanwijzingen?

Offline Sjoerd

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 288
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #12 Gepost op: 19-01-2017 22:09 u »
Ik heb van de week een paar van deze jongens gedronken. Vond het toch wel een lekker biertje en wil hem graag brouwen. Na wat zoeken links en rechts denk ik zelf aan zo'n 75% palemout 10% tarwemout, 5% cara 120 en 10% rietsuiker. Verder gist opkweken uit een la trappe dubbel, Perle als bitterhop en Saaz als aromahop. Misschien dat ik de plank helemaal mis sla, suggesties hoor ik graag. Dan ga ik een receptje in elkaar klussen.

Groet Sjoerd

Offline Juindorper

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 428
  • Land: nl
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #13 Gepost op: 19-01-2017 22:27 u »
Ik heb van de week een paar van deze jongens gedronken. Vond het toch wel een lekker biertje en wil hem graag brouwen. Na wat zoeken links en rechts denk ik zelf aan zo'n 75% palemout 10% tarwemout, 5% cara 120 en 10% rietsuiker. Verder gist opkweken uit een la trappe dubbel, Perle als bitterhop en Saaz als aromahop. Misschien dat ik de plank helemaal mis sla, suggesties hoor ik graag. Dan ga ik een receptje in elkaar klussen.

Groet Sjoerd
Volgens de site van La Trappe zit er inderdaad pale, tarwe en caramout in. Alleen i.p.v. suiker wordt glucosestroop gebruikt.

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.804
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #14 Gepost op: 19-01-2017 23:05 u »
Stuur ze gewoon een mailtje. Heb ik in het verleden ook gedaan en kreeg toen ook netjes antwoord op mijn vragen. Stuur bijv. je concept storting en vraag om advies.

Offline Winne2

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 91
  • Land: nl
  • Ik brouw, dus ik leef.....
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #15 Gepost op: 05-07-2017 09:58 u »
Heb ze eens gemaild, maar laten niets meer los dan dat wat op de website staat.

Offline springerke

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 101
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #16 Gepost op: 05-07-2017 14:15 u »
Ik heb deze winter ook een mail verstuurd met de vraag of ze de originele gist of bottel gist gebruiken bij het bottelen.
Het antwoord was , dit behoort tot de geheimen van het recept.

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.723
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #17 Gepost op: 05-07-2017 14:51 u »
Gewoon gebruiken die gist, is zover ik weet geen bottelgist. Als het bottelgist is, zou je van de opgekweekte gist ook niet fatsoenlijke bieren kunnen brouwen, toch?

Offline Tita_NL

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 43
  • Land: nl
  • Brouwerij Parelhoen
    • Brouwerij Parelhoen
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #18 Gepost op: 05-07-2017 21:22 u »
Gewoon gebruiken die gist, is zover ik weet geen bottelgist. Als het bottelgist is, zou je van de opgekweekte gist ook niet fatsoenlijke bieren kunnen brouwen, toch?

Een bottlegist kan ook gewoon een conventionele gist zijn natuurlijk die je ook kan opkweken naar een hoofdvergisting gist. Het kan voor het smaakprofiel ook  een totaal andere gist zijn.

Volgens hun eigen site voegen ze wel een bottelgist toe.


Offline Fermon

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 747
  • Land: nl
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #19 Gepost op: 05-07-2017 21:27 u »
Een bottlegist kan ook gewoon een conventionele gist zijn natuurlijk die je ook kan opkweken naar een hoofdvergisting gist. Het kan voor het smaakprofiel ook  een totaal andere gist zijn.

Volgens hun eigen site voegen ze wel een bottelgist toe.



Hun bottelgist is hetzelfde als hun hoofdgist.

Offline EvdBroek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.799
  • Land: nl
  • Selissen Bier
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #20 Gepost op: 06-07-2017 13:17 u »
Hun bottelgist is hetzelfde als hun hoofdgist.
Precies, dit is al vaker ter sprake geweest

Offline Davester

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 71
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: La Trappe Isidor
« Reactie #21 Gepost op: 24-01-2019 21:37 u »
Is hier al een recept bij benadering van beschikbaar? Lijkt me gaaf om te starten met bier van om de hoek :)

Offline Peterrr

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 806
  • Land: nl
  • Cooling is an Art!

Tags: