Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Volgend brouwsel  (gelezen 1910 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Koentjesp

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 9
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Volgend brouwsel
« Gepost op: 18-03-2012 09:33 u »
Hallo allemaal,

Na mijn eerste brouwsel (een Brewferm pils blik), die ondertussen al 2 weken op de fles staat, willen we aan een 2de brouwsel gaan beginnen. Gisteravond hebben we ons de verschillende bieren eens flink laten smaken en de Grimbergen dubbel sprak ons toch wel heel erg aan. Maar nu ben ik vanochtend eens even in de webshop van Brouwmarkt aan het kijken geweest, maar zag dat er bijna geen blikken voor een dubbel te krijgen zijn, of kijk ik gewoon verkeerd??

Mijn vraag is nu, welk blik zou ik moeten kiezen om (hopelijk) een heerlijke dubbel te gaan brouwen, die met een beetje geluk nog wat weg heeft van een Grimbergen?

Hopelijk dat ik jullie niet tot last ben met deze (misschien wel wat domme) beginners vraag!

Bij voorbaad dank!

Koen


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline hansm

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.585
  • Land: nl
Re: Volgend brouwsel
« Reactie #1 Gepost op: 18-03-2012 10:37 u »
Wat dacht je van "Abdij" (zie Brouwland-site of bij Brouwmarkt)

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Volgend brouwsel
« Reactie #2 Gepost op: 18-03-2012 11:57 u »
Nah... Ik heb die abdij een paar keer gehad (niet van mezelf), maar vind em niet lekker. Zat steeds een nare medicinale smaak aan.

Je kan natuurlijk ook proberen een blik-extract aan te passen dmv het steepen van caramouten.

Offline hansm

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.585
  • Land: nl
Re: Volgend brouwsel
« Reactie #3 Gepost op: 18-03-2012 12:25 u »
Nah... Ik heb die abdij een paar keer gehad (niet van mezelf), maar vind em niet lekker. Zat steeds een nare medicinale smaak aan.

Je kan natuurlijk ook proberen een blik-extract aan te passen dmv het steepen van caramouten.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel blikbrouwsels geproefd heb. Als die Abdij niet lekker is zou ik inderdaad iets anders proberen.

henkg

  • Gast
Re: Volgend brouwsel
« Reactie #4 Gepost op: 18-03-2012 13:24 u »
Hier geen medicinale smaak aan Brewferm Abdij. Wel tijdens de gisting. Was na bottelen weg.
Nu is over die medicinale smaak meer te lezen. Misschien hebben ze bij Brewferm het recept nu iets beter onder de knie?
Toch vind ik de Abdij iets minder geslaagd (minder complex) dan de Tripel. Maar wellicht is een oordeel drie weken na bottelen nog te vroeg.
Als je van een Tripel houdt, zou ik die eerst eens proberen.

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Volgend brouwsel
« Reactie #5 Gepost op: 18-03-2012 15:08 u »
De tripel is wel oké inderdaad!
Als je de suiker na de hoofdgisting toevoegd, kan je ook heel goed een Wyeast activator gebruiken ipv de Brewferm gist. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de Belgian abbey 1214 of de trappist high gravity 3787?

Offline Koentjesp

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 9
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Volgend brouwsel
« Reactie #6 Gepost op: 19-03-2012 18:10 u »
Oke, de abdij is misschien niet zo'n goed idee dus? :)

Is er iemand die ervaring heeft met het blik: Brupaks Belgian Dubbel?

Mvg,

Koen

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Volgend brouwsel
« Reactie #7 Gepost op: 19-03-2012 18:57 u »
Ik niet. :)

Je kan natuurlijk ook proberen een blik-extract aan te passen dmv het steepen van donkere caramouten.

Lijkt me ook wel leuk obv de gallia of zo.
En dan:
Als je de suiker na de hoofdgisting toevoegd, kan je ook heel goed een Wyeast activator gebruiken ipv de Brewferm gist. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de Belgian abbey 1214 of de trappist high gravity 3787?

Ben je al met al toch al weer geavanceerder bezig!

Tags: