Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Orange Bleus  (gelezen 1191 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Orangeloo

  • Bier & wijngilde Ambrasserie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.549
  • Land: nl
  • De Geuze is het LIVE concert van de bieren.
    • Hobby Brouwerij Orangeloo
Orange Bleus
« Gepost op: 28-02-2012 17:45 u »
Zo de Carnaval is weer achter de rug dus tijd voor een brouwsessie.
Het wordt een Dubbel met Chimay gist.
Een recept dat ik gemaakt heb als Quadrupel, maar nu met een lager begin SG.
Ben benieuwd... :brouwen:

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptOrange Blues
Kenmerknr 034 12/4
Brouwdatum28-2-2012
BiertypeDubbel
Aantal liters15
Gewenst begin SG1070 (7,7 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement71,1%


Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater29,5 liter
Maischdikte3,3 l/kg
Maischwater17,0 liter
Spoelwater12,5 liter
Kooktijd90 minuten
Berekende kleur53 EBC (Dan A. Morey)
Berekende bitterheid31 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsmout 3 EBC68,0 %3693 gr3 EBC
Tarwemout10,0 %543 gr3 EBC
Crystal malt10,0 %543 gr120 EBC
Special B7,0 %380 gr391 EBC
Kandijsuiker (bruin)5,0 %272 gr10 EBC


Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Hallertau Spalt Select6,6 %33 gr90 minuten32 EBU
Styrian Golding3,1 %10 gr15 minuten2 EBU


Gist
OmschrijvingWaarde
Gistsoort
Gist toegevoegd alsGist slurry
Volume starter1000 ml
Beluchtingstijd24 uur
Temperatuur giststarter19C
GistvoedingWyeast gistvoedingscomplex
Hoeveelheid3 gram
OpmerkingenGistslurry van de Orange Bleu II


maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
155C10 minuten3,3 l/kg
263C40 minuten3,3 l/kg
374C20 minuten3,3 l/kg
478C5 minuten3,3 l/kg


Tags: