Goede bierwinkels!

Gestart door Johannes, 24-12-2004 13:37 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Johannes

De kaart met goede bierwinkels in Nederland (gele stippen)


Updates kunnen in dit topic worden doorgegeven.

Update 19 FEB 2008: lijst met beste bierwinkels in Nederland

Burg Bieren Ermelo link

Slijterij van Erp Groningen link

Van Pernis Arnhem (geen website Prinsessestraat 34, Arnhem)

Mitra van Bergen, Einhoven link

Zeewijck IJmuiden link

Bert's Bierhuis in Utrecht link

De man van drank Rotterdam link

Wijn -en bierboetiek (geen website: Leyweg 803 Den Haag)

De Biergrens (geen website, Molenstraat 26, Baarle-Nassau)

Het Bierparadijs is in Meer vlak over de grens bij Breda. link

Bierkoning Amsterdam  link

Cracked Kettle Amsterdam linkBrouwers en drinkers,

Naar aanleiding van Martin´s opmerking in de thread over Jubeljopen ben ik benieuwd wat je vindt van de verkrijgbaarheid van speciale bieren bij jou in de omgeving. Hoeveel bieren heeft de slijter, wat voor bieren zijn het? Zijn het verse bieren? Kun je bestellen?

Graag jullie ervaringen!

In Groningen hebben we Slijterij van Erp, deze slijter heeft een uitgebreid aanbod van speciaalbier. Over het algemeen een aantal voor mij redelijk onbekende Engelse bieren, deze zijn dan ook vaak flink aan de prijs 3 euro per (halve liter) fles is geen uitzondering.
Uiteraard zijn de trappisten goed vertegenwoordigd (ook Rochefort 6)m.u.v. Westvleteren die heel soms voor 4 euro per fles wordt verkocht.
Ook van kleine Nederlandse brouwers zijn er bieren te koop, Klein duimpje, ´t IJ, Maasland, Jopen zijn enkele namen. Groot nadeel is toch dat de omloopsnelheid van sommige bieren te wensen over laat. In sommige gevallen is dat voor de slijter reden om nog een euro extra voor het desbetreffende bier te vragen.

Oordeel, aanbod: goed (schatting 200 bieren?) versheid, valt zo nu en dan tegen; prijs: vaak niet kinderachtig maar is het teveel?

:degroeten:

Johannes

Hopmans

Hoi Johannes,

Bij ons (gemeente Velsen) is alles redelijk goed verkrijgbaar.
Zoals bijvoorbeeld het Texels bier, en Grunn.
Jopen uiteraard ook. Immers dit heeft zijn roots in Haarlem.
Us Heit uit friesland is ook te krijgen.
Bier van de Maasland brouwerij niet.
Rodenbach is bijna niet meer te krijgen.
Wel geteld 1 zaakje in Santpoort (Ben denk de enige die het besteld aldaar  :laugh:  )

Groetjes,

Hoppie

MO

In Oss zit slijterij Het Wijnhuis. Deze heeft schat ik zo'n vijftig bieren. De lokale bieren (Speciaalbierbrouwerij Oijen en Maasland brouwerij) zijn er altijd verkrijgbaar. Ze hadden dit jaar zes bockbieren, bv LaTrappe niet.  Gulpener en Christoffel hebben ze vaak wel. Ik mag ze wel, want ik mag altijd lege Christoffel beugels van ze meenemen. Kortom: niet ruim gesorteerd, wel goed geprijsd.

Verder zijn er twee Mitra's. Ook daar is het assortiment zeker niet ruim, wel vers en niet zo scherp geprijsd.

Ik was laatst in Nijmegen bij de slijter vlak bij het Kronenburger park. Deze heeft wel een zeer ruim assortiment met veel echt speciale bieren. Hij is wel wat duurder maar niet heel duur. Ik zag een paar biertjes over datum staan, niet zo netjes dus. Ik schrok me rot van de bieren van De Hemel: 4,50 euro voor een halve liter en ik meen 7 of 8 euro voor 0.7 L. Ik ben heel benieuwd naar de lokale bieren maar nooit voor deze prijs! Ik sprak de eigenaar erop aan, en hij zegt dat het beleid is van de brouwer. Op kleine schaal brouwen kost meer geld, volgens hem. Daar was ik het maar ten dele over eens.

De biergordel begint wat mij betreft pas echt in Belgie of in Duitsland. Daar zijn wel wat meer winkels met honderden bieren, vers en scherp geprijsd. Hier in het noorden van Brabant is het niet heel best.

Jacques

Je hoort mij niet mopperen!

Vanuit Loon op Zand rij ik zo nu en dan richting Poppel/Turnhout/Baarle-Nassau. Deze ochtend heb ik nog een ritje gemaakt om heerlijke Belgische bieren in huis te hebben voor de feestdagen. Een grote keus en de bieren zijn vers en scherp geprijsd.

Via een Mitra slijter in Kaatsheuvel kan ik veel Nederlandse en Belgische bieren kopen. In het verleden had de Mitra sluiter in Loon op Zand ook een grotere keuze, maar nu is dat veel beperkter (wel veel verschillende bokbieren).

Ok, het niet bij mij om de hoek maar als in de buurt van Amsterdam of Ermelo ben ben ik ook in staat Engelse en Amerikaanse bieren te kopen. Niet goedkoop maar wel noodzakelijk als je bierkeurmeester wilt blijven.

Verder koop ik altijd speciaalbieren als ik ergens op vakantie ben. De keuze aan bier is bijvoorbeeld heel verrassend in de grote Franse supermarkten. Kortom als je goed rondkijkt is er veel te genieten.

 :degroeten: Jacques

Gio

In Den Bosch is het triest gesteld met de soortendiversiteit in slijterijen.

De meeste slijterijen hebben wel enkele soorten staan, maar dit is vaak niet meer dan wat de gemiddelde supermarkt tegenwoordig ook verkoopt. Nl. het gangbare aanbod van bekende pilseners, Westmalle, Leffe, Palm etc..
Geen echt bijzondere soorten zoals ales of minder bekende Belgen.

Gelukkig zijn er wel enkele kroegen in DB die een breed assortiment aanbieden. Waar ik zelf graag kom is bij Terminus, vlak bij centraal station. Veel soorten in de kelder en meestal een stuk of 10 op de tap (ook huisbier).

Soms waag ik een ritje naar Belgische grens of als ik er toevallig in de buurt ben voor mijn werk ;)
Daar ga ik naar de bierschuur, 100 mtr over de grens. Die heeft lekker veel aanbod voor een redelijke prijs.
Met een brede grijns en volle kofferbak dan weer terug..

Gio
 

Jeroen - Soest

In Soest is het tegenwoordig ook niet best gesteld met de verkrijgbaarheid van speciale bieren :'(. Kerstbier b.v. was nauwelijks te krijgen, afgezien van de Dobbelpalm.

Gelukkig is er tegenwoordig in Amersfoort een leuk zaakje, Jauk's Bierlokaal. Leuk assortiment, versheid is goed en goed bereikbaar. Donderdag een flinke hoeveelheid kerstbieren ingeslagen, ga er zo even een paar proeven ;D.

Gr.
Jeroen

Adrie

Er zijn bij mij in Arnhem in de buurt twee slijterijen waar men wel wat speciaalbier heeft. Helaas zijn deze meestal vrij oud, zodat de bieren niet echt geweldig meer smaken. Ook het opkweken van gist gaat veel te vaak mis. Zelf bier brouwen is daarom niet alleen leuk, maar ook een noodzaak.

Groeten,

A3

Caspar

Vandaag was ik weer eens afgereisd naar Utrecht om een bezoekje te brengen aan Bert's Bierhuis. Omdat goede bierwinkels schaars zijn in Nederland, wil ik er eens een draad aan wijden. Laten we de favoriete winkels eens verder opsommen ;D.

Burg Bieren in Ermelo:

Mooi groot assortiment met hoofdzakelijk Belgische en Nederlandse bieren. Het personeel is super aardig en neemt graag bestellingen met (voor hun) nieuwe bieren op. Ik drink graag Engelse bieren en deze zijn minder goed verkrijgbaar dan de Belgische jongens helaas. Soms heb je geluk en dan is de hele range Young's en Fuller's bieren verkrijgbaar :duimop:.

Bert's Bierhuis in Utrecht.

Aan het eind van de Oude Gracht vind je een klein bier paradijsje. Echt een heel goed assortiment, ook voor de Engelse freak. Vandaag kocht ik er o.a:

Fuller's Golden Pride
Young's Special London Ale
Thomas Hardey
Traquar House
st Peters Ale
Harvey's Imperial Extrra Double Stout en S.N.A.P. Maelstorm (NL) :lekkerbier:

Maar dit is maar een greep van het Britse assortiment (ze hebben ook Hopback en zo).

Ook hadden ze nog behoorlijk wat flessen Dupont Avec les bons Voeux, ook deze ga ik weer eens uitgebreid proeven :proost2:. Tsja, voor de freak is er ook Wesvleteren Blond, maar 6 euro voor een lichte Westmalle Tripel vind ik wel iets te gek :o.

Wat hebben we nog meer?

Groet Caspar


Oscar

In Enschede hebben we Slijterij Berendsen. Hier koop ik meestal mijn speciaal bieren. Deze is qua bieren redelijk goed gesorteerd. Ik schat zo'n 30 - 40 verschillende special bieren en zo af en toe komt er een nieuw bier bij. Ook leuk : de over de datum bieren gaan in een winkelwagentje en worden voor €0,50 verkocht. Laatst lag dit karretje vol met Cuvee des Trolls  :lekkerbier: :lekkerbier: Daar heb ik dus ff van geprofiteerd.


oranjeboombiertje

Zoals waarschijnlijk bekend haal ik mijn bieren in Rotterdam bij de man van de drank. Hier hebben ze een erg ruim assortiment. Enkele tientallen Engelse bieren, veel Belgen, een aardig assortiment Duitse bieren en nog wat biertjes uit verschillende landen. Ook hebben ze er Anchor bieren die bij sommigen erg populair zijn. De prijzen zijn niet heel laag maar ik vind het redelijk. Gelukkig is het meeste wel vers, sommige bieren zijn al wel wat ouder maar waarschijnlijk nog steeds jonger dan speciaalbiertjes bij een gemiddelde slijterij.

 :degroeten:
Wesley

Caspar

Bij Burg hebben ze ook een goed systeem. Bieren < 1 maand voor "over datum" 50% korting en Bieren over datum 75% koring. Omdat ik oudere bieren niet zo lekker vind, vind ik het netjes dat ze dit doen. Mensen die er minder problemen mee hebben kunnen mooi koopjes jagen :duimop:.

Wesley, de Man van de Drank is van Bier & Co... hier vind je de nieuwste import biertjes. You lucky Basterd ;D.

Johannes

Bij van Erp in Groningen hebben ze een soortgelijk systeem, maar dan andersom. Bier een jaar ouder? Euro erbij!

Caspar

Tsja, er zijn nog steeds mannen die het heerlijk vinden om oude, bedorven, geoxideerde, hoploze, bieren te drinken. Ik ken er vele... sterker nog, ik ben bijna een uitzondering ???.

Jacques

Burg Bieren is voor mij toch wel de beste bierwinkel van Nederland. Goed, ze zijn niet goedkoop maar ze hebben wel heel veel. De hoeveelheid Nederlandse bieren is ongekend en bijna alles is vers. Daarnaast een mooi assortiment Engelse en Amerikaanse bieren naast een aantal Duitse bieren. En natuurlijk ontbreken de talrijke Belgische traktaties niet.

Oscar

Bij Burg Bieren kom ik nooit weg zonder 1 - 1,5 krat met lekkere biertjes.  Echter moet je de Bierkoning in A'dam ook niet wegcijferen, want die is ook goed gesorteerd, echter wel wat prijziger.

wiwi

Voor de geuzeliefhebbers die toevallig in de Kempen komen is drankenhandel “Geenen” in Balen bij de betere adressen uit de buurt. Vorige week nog Boon gekocht van brouwjaren 2001-2002, 2002-2003 en 2003-2003, enkele flessen Cantillon, Goudenband,…
Gisteren nog een bakje Cuvee Rene meegebracht.

Maurits

In Arnhem zit slijterij van Pernis. Deze slijter heeft ongeveer 300 verschillende bieren. Het leuke is dat hij zijn assortiment vaak veranderd. Ook koopt hij wel eens kleine hoeveelheden van een onbekend/ zeldzaam bier in. Zo kon je er een paar maanden geleden veel verschillende winterbieren kopen die hij ergens bij een winterbierfestival gekocht heeft.   

Gerb

Ik ga altijd naar de wijn -en bierboetiek in Den Haag, ook een geweldige zaak. Propvol met van alles, natuurlijk Belgisch, Nederlands, veel Duits en Engels bier. Als je om een bier vraagt kan het besteld worden. Laatst hadden ze Westvleteren, 8,75 voor de 8 en 9,95 voor de 12, ja wat doe je dan?

Herman

Citaat van: Gerb op 20-05-2007 &nbsp;10:29 uLaatst hadden ze Westvleteren, 8,75 voor de 8 en 9,95 voor de 12, ja wat doe je dan?

Zelf rijden! Vanuit Den Haag heb je dan bij 3 flesjes je benzine er al wel weer uit! Ranzige prijzen, dan zijn ze hier in Grunn'n nog lekker goedkoop met Westvleteren. Zelfs in de kroeg kosten ze stukken minder (http://www.pintelier.nl).

oranjeboombiertje

Ik heb nog nooit Westvleteren ergens gezien in een winkel. Vreemd dat ze het dan bij jullie wel overal hebben :-\

 :degroeten:
Wesley

Oscar

Citaat van: Herman op 20-05-2007 &nbsp;13:25 uZelfs in de kroeg kosten ze stukken minder

Hier in de kroeg hebben ze sinds kort ook de Westvleteren. Durven ze > € 10 voor te vragen. Zo bijzonder is dat bier nu ook weer niet.

JeroenCV

Citaat van: oranjeboombiertje op 20-05-2007 &nbsp;13:39 uIk heb nog nooit Westvleteren ergens gezien in een winkel. Vreemd dat ze het dan bij jullie wel overal hebben :-\

Ik was zaterdag bij Burg Bieren, tjee wat is dat groot zeg.
Ze hebben daar West-Vleteren, 7.50 per flesje. Tja best duur, toch maar wel gedaan.

Caspar

Jongens,

Laat de Harvey's Imperial Extra Double Stout maar in de schappen staan. Ik had een exemplaar uit 2003, toen ik de kurk eraf haalde kwam me een bedorven rode wijn achtige lucht me tegemoet. Recentelijk hadden mijn ouders een bedorven kerstpakket wijn ergens teruggevonden in de schuur, deze rook exact hetzelfde (schimmelachtig).

Het bier was ook zo plat als wijn, totaal geen schuim :duimonder:. Ik heb een slokje genomen en daarna het flesje door de plee gespoeld. Smaak: zoutig, oxidatie, kurksmaak, niet bitter... wat een ranzig bier zeg :ziek:.

Groet Caspar

Gerb

Bedoel je misschien Le Coq Imperial Extra Double Stout van Harvey's? Die heb ik ook een tijd geleden op en was precies zoals jij zie. Het flesje is afgesloten met een soort wijnkurk, dus het is niet gek dat er geen prik opzit. Goor bocht is het!

Caspar


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.