Lage begin SG

Gestart door Robin K, 12-02-2012 15:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Robin K

Ik ben vandaag voor het eerst begonnen met het brouwen van een Ambiorix van Brewferm en als
ik mijn SG meet kom ik uit op 1057 (dit is inclusief de eerste suiker toevoeging).

Het lijkt mij wat aan de lage kant voor dit bier  :weetniet:.

Is hier nog wat aan te doen door extra suiker op te lossen en toe te voegen?
Het bier staat nu af te koelen naar 20 graden voordat de gist er bij gaat.


Robin

RobinB

Waarom lijkt het je aan de lage kant?

Hij hoort toch 1060 te zijn?
Een enkel SG-puntje meer of minder maakt niet zoveel uit. Waarschijnlijk zo hier of daar een meetfoutje (in je suiker of water).

Oscar

Citaat van: Robin K op 12-02-2012  15:22 uHet bier staat nu af te koelen naar 20 graden voordat de gist er bij gaat.

Je kunt niet actief koelen ? In dit stadia, zeker als staat af te koelen (ik lees : wachten tot het koud genoeg is) is de kans op infectie het grootst..


Robin K

Helemaal gelijk RobinB was in de war met ander bus (SG=1075)  :-[

Het vat staat nu in koud stromend water af te koelen dus dat is nu zo klaar.
Dan de gist er bij en wachten maar  ;D

Robin

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.