Vragen n.a.v. Verander Water in Bier

Gestart door George81, 09-01-2012 03:28 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

George81

Ook ik heb het boek al een poosje binnen en vind het erg duidelijk allemaal. Veel "bang for the buck".
Voor beginners een absolute must have.

Ik heb iets opgemerkt bij de recepten, de Meibock op pagina 141.
Bij hop staat 2x Hallertau Tradition:
Hallertau Tradition    Bitterheid 3,1     kooktijd 20    Hoeveelheid Gram 4,2
Hallertau Tradition    Bitterheid 0,0     kooktijd 0      Hoeveelheid Gram 4,2

Is dat een foutje of snap ik het gewoon niet.
Waarom kooktijd 0, dan zou je het er niet ingooien of pas na het koken?

Oscar

Citaat van: George81 op 09-01-2012  03:28 uWaarom kooktijd 0, dan zou je het er niet ingooien of pas na het koken?

Vuur uit, hop erin en filtreren. Of het kan een deel koudhoup zijn. Dat hangt van je eigen interpretatie af. :brouwen:

Adrie

Citaat van: George81 op 09-01-2012  03:28 uOok ik heb het boek al een poosje binnen en vind het erg duidelijk allemaal. Veel "bang for the buck".
Voor beginners een absolute must have.

Ik heb iets opgemerkt bij de recepten, de Meibock op pagina 141.
Bij hop staat 2x Hallertau Tradition:
Hallertau Tradition    Bitterheid 3,1     kooktijd 20    Hoeveelheid Gram 4,2
Hallertau Tradition    Bitterheid 0,0     kooktijd 0      Hoeveelheid Gram 4,2

Is dat een foutje of snap ik het gewoon niet.
Waarom kooktijd 0, dan zou je het er niet ingooien of pas na het koken?

0 betekent 0 minuten meekoken. Je gooit de hop erin op het moment dat je het vuur uitdoet. Op deze manier komen er meer hopoliƫn in het bier dan wanneer je de hop meekookt. Deze wijze van hoppen zit een beetje tussen een late hopgift en koudhoppen in voor wat betreft het effect op de smaak. Als er in het boek koudhoppen wordt bedoeld, staat dat er ook.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.