Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: La Trappe Blond?  (gelezen 20529 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Neetje

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.529
  • Land: nl
  • De elektrische brouwer
Re: La Trappe Blond?
« Reactie #50 Gepost op: 07-03-2020 17:28 u »
Er zijn op dit forum in het verleden al meer discussie geweest over allerlei types suikers.



Alleen de bewerkte suikers proef je terug.
Sucrose wordt eigenlijk altijd gesplitst in glucose en fructose.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jos Duurland

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 111
  • Land: nl
  • wat een heerlijke hobby!
Re: La Trappe Blond?
« Reactie #51 Gepost op: 08-03-2020 08:51 u »
Wat zegt deze grafiek me?

Offline Neetje

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.529
  • Land: nl
  • De elektrische brouwer
Re: La Trappe Blond?
« Reactie #52 Gepost op: 08-03-2020 16:44 u »
De aanwezige suikers in wort.

De glucose die je toevoegd zal worden vergist. De maltose-achtige suikers blijven dus meestal over.

De suikers van bv Candi Syrup zijn bewerkt, in hoofdzaak door temperatuur en die stoffen proef je vooral terug in je bier.
Brouwerijen voegen deze suikers ook toe in hun bier. Inkoop.

Offline beun

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 364
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: La Trappe Blond?
« Reactie #53 Gepost op: 08-03-2020 17:31 u »
De aanwezige suikers in wort.

De glucose die je toevoegd zal worden vergist. De maltose-achtige suikers blijven dus meestal over.

De suikers van bv Candi Syrup zijn bewerkt, in hoofdzaak door temperatuur en die stoffen proef je vooral terug in je bier.
Brouwerijen voegen deze suikers ook toe in hun bier. Inkoop.
De maltotriose blijft grotendeels over bij gewone gist, een var. diastaticus eet deze ook nog op

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 38.972
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: La Trappe Blond?
« Reactie #54 Gepost op: 08-03-2020 22:06 u »
De maltotriose blijft grotendeels over bij gewone gist, een var. diastaticus eet deze ook nog op

Maltotiose wordt normaal vergist. Zie ook https://beerandbrewing.com/dictionary/PrbJ3jJxdi/
Wel is het zo dat deze suiker op het einde van de hoofdgisting vergist worden. Als eerste neemt gist fructose en glucose op.

Een var Diastaticus gist kan grotere suikers vergisten. "Onvergistbare suikers" worden door enzymen die deze gisten uitscheiden alsnog vergistbaar.


Offline Takkie83

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 816
  • Land: nl
  • Ik hou van blond
Re: La Trappe Blond?
« Reactie #55 Gepost op: 14-03-2020 10:05 u »
Is dit biertje inmiddels al door iemand gebrouwen? Updates zijn welkom  :biersmile:

Offline Jos Duurland

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 111
  • Land: nl
  • wat een heerlijke hobby!
Re: La Trappe Blond?
« Reactie #56 Gepost op: 14-03-2020 11:02 u »
Nog niet, moet nog ingrediŽnten inkopen. Er staat eerst nog een weizen en een tripel op het programma. Ik denk over ongeveer een maand of zo. wordt vervolgt

Offline Takkie83

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 816
  • Land: nl
  • Ik hou van blond
Re: La Trappe Blond?
« Reactie #57 Gepost op: 17-05-2020 19:55 u »
En nu?  ;)

Denk dat je met pale, Munich, wat suiker en Saaz in combinatie met hun eigen gist al heel ver komt  :brouwen:

Offline Rootsman

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 467
  • Land: nl
Re: La Trappe Blond?
« Reactie #58 Gepost op: 21-12-2020 22:16 u »
Benieuwd naar de resultaten, jammer dat je die vaak niet kan vinden na een discussie.

Groet, Ruud

Tags: