Verander water in bier

Gestart door Adrie, 07-11-2011 21:25 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Adrie


Klik op het plaatje om de tweede herziene druk van dit boek te bestellen. Je steunt daarmee het forum.






Met veel plezier kan ik jullie bij deze een nieuwtje vertellen: begin december verschijnt mijn nieuwe boek over hobbybrouwen: Verander water in bier.

In dit boek leg ik aan de beginnende brouwer stap voor stap uit hoe brouwen in zijn werk gaat en wat je ervoor nodig hebt. Gevorderde brouwers vinden heel veel achtergrondinformatie over ingrediënten en brouwprocessen. En natuurlijk ontbreken recepten niet. Een aanrader voor elke hobbybrouwer!



Het boek bestaat uit drie delen.

Deel 1 is voor de beginnende brouwer. Wat is brouwen nu eigenlijk precies, welke stappen komen bij het brouwproces kijken en wat heb je nodig aan apparatuur?

Deel 2 zoomt dieper in op bier en de brouwer. Welke stappen kun je onderscheiden in je weg naar het meesterbrouwerschap, welke eigenschappen bepalen een bier(type) en wat betekenen zij voor het brouwproces? Het laatste hoofdstuk gaat uitgebreid in op ingrediënten.

Deel 3 behandelt het brouwproces in detail. Welke chemische en biologische processen spelen een rol en hoe beïnvloeden die de smaak van bier? Hoe kun je de smaak van bier sturen? Welke brouwfouten kun je in bier tegenkomen en wat kun je eraan doen? Een hoofdstuk is gewijd aan meten en rekenen, zodat je meer grip krijgt op het brouwproces.

Tenslotte vind je een groot aantal recepten van verschillende bierstijlen.

Het boek is vanaf december te bestellen bij Brouwland of te verkrijgen bij de betere boekhandel en internetboekwinkel.


Klik hier om dit boek via Bol.com te bestellen

Anton

Adrie,
geweldig, proficiat. :groots:

Anton

Erick

Klinkt goed, gefeliciteerd!!
Nog korting voor forumleden?  ;D

janjansen

Mooi werk Adrie.
Die ga ik maar eens kopen dan.

Adrie

Citaat van: Erick op 07-11-2011  21:32 uKlinkt goed, gefeliciteerd!!
Nog korting voor forumleden?  ;D

Haha. Dat moet je met Brouwland uitonderhandelen.

William

Leuk Adrie en gefeliciteerd!

Ook leuk dat je in de titel jouw beroep hebt kunnen koppelen aan bier.

Dus we kunnen eigenlijk met de wiki stoppen want alles staat natuurlijk in dit boek ;D

Jacques

Ik had je al langs een andere weg gefeliciteerd met de uitgifte maar hier doe ik het nogmaals.
We hebben allemaal baat bij het verspreiden van zo veel mogelijk kennis. Jouw boek zal daar zeker een grote bijdrage aan leveren.
En verder blijven we natuurlijk kennis uitwisselen via dit forum. Onze kennis neemt immers steeds toe.

Alles handig bij elkaar maakt dat je snel dingen eigen kunt maken. Een boek is daarom een heel handig hulpmiddel. Jouw deskundigheid en heldere manier van schrijven staan garant voor een kwalitatief goed boek!

Edgar

Ik zal niet doen alsof ik 't niet al door de hopranken had horen waaien, maar ook van mij bij deze een openbaar proficiat. Ik heb het nog niet gezien maar het is onvermijdelijk een ware vrucht van dit forum.
Adrie is al jaren één van de meest rigoreuze zo niet de meest rigoreuze kennis-aanbrenger en -ordenaar hier en het is dus niet meer dan passend dat hij degene is die dat als eerste condenseert in een boek. Ik ben zeer benieuwd en wens 'm veel goeie recensies toe. :duimop:

Oscar

Citaat van: Adrie op 07-11-2011  21:35 uDat moet je met Brouwland uitonderhandelen.

Het is toch jou boek ?? Of heeft Brouwland een belang in dit boek of doen ze een bepaalde sponsoring aan het tot stand komen van dit boek (Merk op het logo van Brouwland op de voorkant).

Toch gefeliciteerd ! Is dit boek volledig van jouw hand? of.. ::)  ;)

Adrie

Citaat van: Oscar op 07-11-2011  21:58 uHet is toch jou boek ?? Of heeft Brouwland een belang in dit boek of doen ze een bepaalde sponsoring aan het tot stand komen van dit boek (Merk op het logo van Brouwland op de voorkant).

Brouwland is de uitgever, dus Brouwland bepaalt de prijs.

Citaat van: Oscar op 07-11-2011  21:58 uToch gefeliciteerd! Is dit boek volledig van jou hand? Of... ::)  ;)

Nee, niet volledig. Twee forumleden hebben foto's aangeleverd.  ;)

Oscar

Citaat van: Adrie op 07-11-2011  22:03 uBrouwland is de uitgever, dus Brouwland bepaalt de prijs.

Oke, mag je ze ook op persoonlijke titel verkopen? Dus bijv als een vereniging jou vraagt om dit boek op een gilde-avond toe te lichten en te promoten?  :)

De titel is wel grappig. Het boek is net uit... en er zijn al truien en T-shits in omloop met de titel. ;D ;D ;D ;D (Maar ik verander water in bier.)

EBC

Hi Adrie,
Wandelend tussen de hopranken had ik ook al een ander vernomen... ::)

Hoewel ik niet echt op weer een boek over brouwen zit te wachten, want ik heb er al voldoende, denk ik toch dat ik de Sint en Kerstman zal influisteren dat er iets te wensen is. Al was het maar om je te steunen in al het goede en vanwege de mooie fotos die er ongetwijfeld in zullen staan  ;).

Proficiat!

bazje

Hier ziet de Sint dit als een geschenk uit de hemel  ;D

Adrie

Citaat van: Oscar op 07-11-2011  22:11 uDe titel is wel grappig. Het boek is net uit... en er zijn al truien en T-shits in omloop met de titel. ;D ;D ;D ;D (Maar ik verander water in bier.)

Ja, slimbo, wie heeft die kreet bedacht, denk je?

Herman

Adrie,

Ook van mij nogmaals van harte gefeliciteerd! Goede planning om het voor de feestdagen te laten verschijnen, ik neem aan dat het voor 5 december ook al verkrijgbaar is?

Adrie

Citaat van: Herman op 07-11-2011  22:23 uAdrie,

Ook van mij nogmaals van harte gefeliciteerd! Goede planning om het voor de feestdagen te laten verschijnen, ik neem aan dat het voor 5 december ook al verkrijgbaar is?

Dat hoop ik wel ja. In ieder geval komt het in de decemberfolder van Brouwland.

Citaat van: EBC op 07-11-2011  22:17 uHi Adrie,
Hoewel ik niet echt op weer een boek over brouwen zit te wachten, want ik heb er al voldoende, denk ik toch dat ik de Sint en Kerstman zal influisteren dat er iets te wensen is. Al was het maar om je te steunen in al het goede en vanwege de mooie fotos die er ongetwijfeld in zullen staan  ;).

Proficiat!

Dank! Je hebt gelijk dat er al veel boeken zijn, maar die zijn voornamelijk Engelstalig.

Adrie

Dank allen voor de felicitaties. Ik hoop dat het boek eraan mag bijdragen dat er steeds meer mensen steeds betere bieren brouwen. Het werd in ieder geval hoog tijd dat er een up-to-date, Nederlandstalig boek op de markt kwam.

Verder ben ik natuurlijk ook veel dank verschuldigd aan iedereen van wie ik iets geleerd heb op dit forum. En dat zijn heel veel mensen. Ik kan wel stellen dat dit boek nooit had bestaan zonder dit forum.

Kleine_Schriek

Van harte, smak smok smak, met je boek! Tof zeg!! En die titel is natuurlijk super (heb m ook op mijn kanariegele sweater). Dat het maar veel verkocht mag worden!!

Henielma

Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Er staat ongetwijfeld veel zinnige informatie in voor aanstaande en reeds brouwende brouwers.

Ik ben benieuwd.

Ronnie

Hey!

ik kijk er naar uit! mooi zo!,  een boek voor hobbybrouwers van een professional hobbybrouwer, met degelijke opleiding in voeding, biochemie en van die dingen!

Oscar

Citaat van: Ronnie op 07-11-2011  23:52 ueen boek voor hobbybrouwers van een professional hobbybrouwer,

Eeuh.? Adrie is gewoon hobbybrouwer hoor, met een baan, net als wij. ;) (De meeste dan toch hoop ik) Dus we zijn dan allen proffesional hobbybrouwer?

Laten we er niet meer van maken dan dat het is. :)



jpt

Wat leuk, Adrie, ik wil het graag eens lezen.

12345

Gefeliciteerd, Adrie, zal ik tzt gaan kopen!

Johannes

Citaat van: Oscar op 08-11-2011  00:09 uEeuh.? Adrie is gewoon hobbybrouwer hoor, met een baan, net als wij. ;) (De meeste dan toch hoop ik) Dus we zijn dan allen proffesional hobbybrouwer?

Laten we er niet meer van maken dan dat het is. :)

Kom op Oscar, Ronnie hanteert een term die op bijna beter past dan Adrie. Ere wie ere toekomt!

Twonky

Namens mij natuurlijk ook gefeliciteerd!

 :degroeten:
Zwaai

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.