OBBK 2012 V2 - Black IPA - Marleen en Theo van Eekelen

Gestart door hilldevils, 04-10-2012 23:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hilldevils

Met dit recept behaalden we 90 punten op het OBBK 2012 in de V-klasse, met 16 inzendingen.
Opmerking van de keurmeester: Bier is mooi in balans, hoparoma + bitterheid passen goed bij elkaar, mooi aroma. Mooi voorbeeld van de nieuwe bierstijl Black IPA.
Black IPA genaamd NOT Totally Black IPA per 10 liter.

Moutsoorten: Pale Ale mout            9 ebc             2500 g
                      Munich mout            19 ebc               185 g
                      Chocolade mout    800 ebc               185 g
                      Amber mout            26 ebc                185 g

Hopsoorten: 6 g Chinook   13,59 %   60 min.
                     7 g Simcoe     14,3 %     60 min.
                    15 g Magnum   14,4 %    60 min.
                     18 g Amarillo     9,7%     20 min.
                      25 g Sorachi   13,3 %     0 min.

Gist = WLP 001
Maischen: 90 min op 67 graden
Begin SG: 1058
Eind SG: 1012                                                                                                                                                     
Alc. prom. : 6,4%   

Jacques

Hoi Marleen en Theo,

Bedankt voor het plaatsen van het recept.

Kunnen jullie ook iets vertellen over de hoeveelheid maisch- en spoelwater?
Hoelang hebben jullie gekookt?

Gerb


Jacques

Citaat van: Gerb op 05-10-2012  09:46 uWat is de berekende bitterheid?

Die kun je natuurlijk zelf berekenen.

RobinB

Dan maar even herformuleren:
Wat was jĂșllie berekende bitterheid en dus de beoogde bitterheid?

Berekeningen kunnen immers verschillen... ;)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.