Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Fosforzuur  (gelezen 2169 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Cisdevésser

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 494
  • Land: nl
  • Brouwen, Bottelen..........Genieten
Fosforzuur
« Gepost op: 15-10-2011 12:16 u »
Hoi,

Gisteren heb ik tijdens het brouwen het spoelwater aangezuurd enkele mililiters fosforzuur.
Na het brouwen is me opgevallen dat er op het overtollige spoelwater een dun perkamentachtig mat vliesje aanwezig was.
ra ra?

groetjes....Cis


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline hansm

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.585
  • Land: nl
Re: Fosforzuur
« Reactie #1 Gepost op: 15-10-2011 12:19 u »
Calciumfosfaat, gok ik zo.
Ik heb mijn spoelwater een keer met fosforzuur aangezuurd, toen had ik dat ook. Bij mij bleef het achter in de pan waarin ik het spoelwater had opgewarmd. Sindsdien zuur ik mijn spoelwater aan met melkzuur en mijn maisch met fosforzuur.
Je spoelt het laagje trouwens zo weg, het zit niet vast.

Tags: aanzuren