Discussies tbv Wiki-Hobbybrouwen.nl > Discussies tbv Wiki-Hobbybrouwen.nl

Wiki-pagina hopsoorten

(1/3) > >>

Jacques:
Zo juist weer een pagina aan de wiki toegevoegd. http://www.wiki-hobbybrouwen.nl/dokuwiki/doku.php?id=hop:hopsoorten

Het is een tabel met een overzicht aan hopsoorten en informatie over de hopsoorten.
Deze tabel is allesbehalve heilig. En met de vele hopsoorten die er bij gekomen zijn de laatste jaren ook niet compleet.

Degenen die daar zin hebben kunnen de tabel aanpassen en aanvullen (wel even eerst aanmelden en daarna krijg je van mij handmatig schrijfrechten. Aub aanmelden met dezelfde naam als hier op het forum.

Ronald_:
Mij lijkt het logischer om eerst de smaak, dan de vervanger en dan pas het 'gebruikelijke' biertype te noemen.. Verder staan de alfazuren niet zo heel mooi afgebroken misschien is 1 regel daarvoor beter in de "6,5-10%" vorm..

Jacques:

--- Citaat van: Ronald_ op 14-10-2011  07:34 u ---Mij lijkt het logischer om eerst de smaak, dan de vervanger en dan pas het 'gebruikelijke' biertype te noemen.. Verder staan de alfazuren niet zo heel mooi afgebroken misschien is 1 regel daarvoor beter in de "6,5-10%" vorm..

--- Einde van citaat ---

Hmm, naar mijn idee wint de tabel niet in duidelijkheid door een andere volgorde. Het ligt er maar net aan wat je belangrijk vindt.
Wat het effect is van een andere notering van de alfazuen kan ik wel bekijken.

Ronald_:

--- Citaat van: Jacques op 14-10-2011  09:11 u ---Hmm, naar mijn idee wint de tabel niet in duidelijkheid door een andere volgorde. Het ligt er maar net aan wat je belangrijk vindt.
Wat het effect is van een andere notering van de alfazuen kan ik wel bekijken.

--- Einde van citaat ---

Nou ja, ik kies een hop voor z'n smaak, niet omdat het in een bepaald bier moet, en zo zijn er meerdere hier denk ik. Toch zijn de biertypes wel erg handig, maar niet de informatie die ik het liefst zou willen.

Jacques:
Na een er even over na zitten denken heb ik de volgorde toch gewijzigd. Dat moet via een omweg omdat de tabel syntax behoorlijk bewerkelijk is (zeker als je daar nog niet zo mee vertrouwd bent).

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie