Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic  (gelezen 574487 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Markiej87

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.542
  • Land: nl
  • HenkeBier!
    • HenkeBier
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2000 Gepost op: 02-06-2019 16:45 u »
https://shop.speidels-braumeister.de/en/accessories/brewing/lob-set-20l
Snapt iemand de toegevoegde waarde van dit ding, behalve dat vlottende deksel? Je kunt toch ook gewoon zodanig meer maischwater gebruiken dat de bovenkant van je korf onder water staat?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 36.347
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2001 Gepost op: 02-06-2019 17:19 u »
Snapt iemand de toegevoegde waarde van dit ding, behalve dat vlottende deksel? Je kunt toch ook gewoon zodanig meer maischwater gebruiken dat de bovenkant van je korf onder water staat?

Ik heb nu een paar keer met deze set gebrouwen. Het grote voordeel van de set is dat je meer mout in de korf kunt storten. De bovenste geperforeerde filterplaat zet je andersom op de korf.
Het voordeel van deze manier van werken is dat er geen zuurstofopname is tijdens het maischen.
Het grote nadeel is dat je niet kunt roeren. Het rendement wat ik met deze set gehaald heb is veel lager door het niet kunnen roeren.
Een volgende keer wil ik het waterniveau zo hoog maken dat het nog steeds mogelijk is om te roeren. Het gebruik van de drijvende deksel heeft dan geen meer...

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.216
  • Land: nl
  • Brouwerij de 12 Stuyvers
    • Brouwerij de 12 Stuyvers
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2002 Gepost op: 10-07-2019 21:04 u »
Ik wil graag een recept gaan brouwen met 15% roggemout van Thomas Fawcett in mijn Speidel Braumeister. Iemand die mij kan vertellen of het gebruik van rijsthulzen dan aan te bevelen is?

Online hans_nwk

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.034
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2003 Gepost op: 11-07-2019 10:05 u »
Ik wil graag een recept gaan brouwen met 15% roggemout van Thomas Fawcett in mijn Speidel Braumeister. Iemand die mij kan vertellen of het gebruik van rijsthulzen dan aan te bevelen is?
Ik heb dit recept wel eens gebrouwen https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,28812.msg590138.html#msg590138 zonder rijsthulzen in de speidel.
Ging goed, 18% roggemout.

Groet,
Hans

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.216
  • Land: nl
  • Brouwerij de 12 Stuyvers
    • Brouwerij de 12 Stuyvers
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2004 Gepost op: 11-07-2019 20:01 u »
Laat ik de gok maar eens wagen dan. Eigenlijk wilde ik een Roggenbier brouwen zoals de Roggevorst van Gulpener en Cambrinus. Maar deze heeft meer dan 50% rogge in de stort en laat ik dat (nog) maar niet wagen

Online hans_nwk

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.034
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2005 Gepost op: 12-07-2019 09:00 u »
Laat ik de gok maar eens wagen dan. Eigenlijk wilde ik een Roggenbier brouwen zoals de Roggevorst van Gulpener en Cambrinus. Maar deze heeft meer dan 50% rogge in de stort en laat ik dat (nog) maar niet wagen
Dan zul je je maischschema aan moeten passen met een rust rond 40 įC met zoveel rogge. Of enzymen gebruiken.

Zie ook dit topic voor iemand die het al gedaan heeft.
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,37789.msg572022.html#msg572022

Groet,
Hans

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.216
  • Land: nl
  • Brouwerij de 12 Stuyvers
    • Brouwerij de 12 Stuyvers
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2006 Gepost op: 12-07-2019 09:06 u »
Dank je voor de link, heel bruikbaar!

Offline WerdvdBeste

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 29
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2007 Gepost op: 16-08-2019 15:11 u »
Normaliter brouw ik met de Speidel 20 liter. Sinds kort heb ik de verkorte moutpijp waarmee ik ook 10 liter kan brouwen. Wat is de maximale stort van mout die je in de verkorte moutpijp kunt doen? Dat kan ik niet zo snel vinden.

Daarnaast kan ik nergens informatie vinden hoe je de verkorte moutpijp moet gebruiken. Hoe werkt dat?
Heeft iemand daar toevallig foto's van? Ik ben namelijk nogal visueel ingesteld  ;)

Alvast bedankt,
Bert

Online hans_nwk

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.034
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2008 Gepost op: 16-08-2019 15:57 u »
Normaliter brouw ik met de Speidel 20 liter. Sinds kort heb ik de verkorte moutpijp waarmee ik ook 10 liter kan brouwen. Wat is de maximale stort van mout die je in de verkorte moutpijp kunt doen? Dat kan ik niet zo snel vinden.

Daarnaast kan ik nergens informatie vinden hoe je de verkorte moutpijp moet gebruiken. Hoe werkt dat?
Heeft iemand daar toevallig foto's van? Ik ben namelijk nogal visueel ingesteld  ;)

Alvast bedankt,
Bert
Heb ik een tijdje geleden geplaatst, kijk eens rond dit bericht:
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,18613.msg443836/topicseen.html#msg443836

Offline Tripple S Brewers

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2009 Gepost op: 12-01-2020 19:57 u »
Ik brouw al een tijdje met de Speidel Braumeister 20 liter.
Tijdens het brouwen vorige week ging het mis.
De temperatuur in het display bleef schommelen, dan weer 10 graden te hoog dan weer een stuk lager dan de ingestelde waarde.  De sensor heb ik aangedraaid en mee bewogen, stroom eraf en weer erop.
Vandaag nogmaals gecontroleerd en weer dezelfde problemen.
Heef iemand hier ervaring mee of weet hoe dit op te lossen.
Wellicht de sensor vervangen?

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.216
  • Land: nl
  • Brouwerij de 12 Stuyvers
    • Brouwerij de 12 Stuyvers
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2010 Gepost op: 13-01-2020 11:32 u »
Geen ervaring mee, lijkt mij inderdaad een kapotte sensor. Probeer anders een na te vragen bij https://forum.braumeisters.net/

Offline Tripple S Brewers

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2011 Gepost op: 13-01-2020 22:38 u »
Geen ervaring mee, lijkt mij inderdaad een kapotte sensor. Probeer anders een na te vragen bij https://forum.braumeisters.net/

Bedankt voor je reactie Martijn.
Ik heb op het forum meerderen gevonden die dit probleem oplosten door de sensor te vervangen.
Dus ik kan aan de slag

Offline D.R.K.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 66
  • Land: nl
  • Als de kat van huis is brouwen we bier
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2012 Gepost op: 23-06-2020 17:31 u »
Ik heb afgelopen weekend voor de eerste keer mijn Braumeister 20 Plus in gebruik genomen, moet toegeven een mooi ding en werkt erg fijn.
Met een nieuwe installatie is het natuurlijk ook veel leren en los kruiden (koriander en sinaasappel) doe ik nooit meer wat het zat voornamelijk in de pomp en afvoer, zelfde voor de hopbellen.
Ik denk dat het wel op te lossen is met hop zakjes en evt een rvs kruiden bal. Verder ben ik ook bezig om een bazooka filter aan te passen zodat ik deze in de onderste afvoer kan krijgen en de volgende keer het lage kraantje kan gebruiken voor het aftappen ipv die op de zijkant.

Ik zag ook een dat er een aanpassing was om mbt de pomp zelf het wort te verpompen, zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?


Wat mij opviel tijdens het kook programma is dat de temp nooit hoger dan 99 ļC komt, ik had mijn kook setting op 103 gezet zodat het element aan zou blijven en er een rollende kook zou zijn, maar om de timer te starten heb ik hem toch even terug gezet naar 99 om hem vervolgens weer boven de 100 te zetten.
Hoe zijn de ervaringen mbt dit fenomeen? Of is het handiger om vanuit de software een correctie uit te voeren op de temperatuur sensor?

Alvast bedankt
groet
Thomas

Offline jake99

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 90
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Reactie #2013 Gepost op: 23-06-2020 19:06 u »
Ik heb afgelopen weekend voor de eerste keer mijn Braumeister 20 Plus in gebruik genomen, moet toegeven een mooi ding en werkt erg fijn.
Met een nieuwe installatie is het natuurlijk ook veel leren en los kruiden (koriander en sinaasappel) doe ik nooit meer wat het zat voornamelijk in de pomp en afvoer, zelfde voor de hopbellen.
Ik denk dat het wel op te lossen is met hop zakjes en evt een rvs kruiden bal. Verder ben ik ook bezig om een bazooka filter aan te passen zodat ik deze in de onderste afvoer kan krijgen en de volgende keer het lage kraantje kan gebruiken voor het aftappen ipv die op de zijkant.

Ik zag ook een dat er een aanpassing was om mbt de pomp zelf het wort te verpompen, zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?


Wat mij opviel tijdens het kook programma is dat de temp nooit hoger dan 99 ļC komt, ik had mijn kook setting op 103 gezet zodat het element aan zou blijven en er een rollende kook zou zijn, maar om de timer te starten heb ik hem toch even terug gezet naar 99 om hem vervolgens weer boven de 100 te zetten.
Hoe zijn de ervaringen mbt dit fenomeen? Of is het handiger om vanuit de software een correctie uit te voeren op de temperatuur sensor?

Alvast bedankt
groet
Thomas

Ik heb deze pijp zodat ik het wort naar mijn CCT kan pompen, ben ik best wel tevreden van.
Enkel, 1 van deze nozzles paste niet in mijn Braumeister en heb deze moeten laten afdraaien.De oorzaak is de las in de Braumeister zelf.
Wel niet vergeten deze nozzles te plaatsen alvorens je begint.

Ik had ook een probleem met de temp. ook. Na een firmware update is er een optie bijgekomen om "gecontroleerd" te koken. Wanneer hij zen temp. haalt schakelt hij het verwarmingselement uit .Na de update stond deze optie ingeschakeld.
Maar wat bleek nu, dat de aangegeven temp. bijna 2įc hoger was dan wat in de realiteit was.
Je kan dit inderdaad aanpassen en is heel simpel.
Ik vulde de ketel gedeeltelijk en vergeleek de effectieve temp met enkele thermometers met wat de Braumeister aangaf en stel bij tot hij juist staat.